Naslovna  /  Fina papica   /  Mladi špinat s domaćom tjesteninom

Mladi špinat s domaćom tjesteninom

 

Lisnata je biljka zelene boje koju djeca baš i ne vole. Osim variva i na mlijeku špinat možete pripremiti i kao salatu.

Ja sam se za ovaj put odlučio za domaću tjesteninu s jajima i špinatom.

Sastojci:

    500 g mladog špinata
    4 jaja
    500 g domaće tjestenine
    1/2 žličice KOTANYI mješavine začina s paprom
    1/2 žličice KOTANYI tomatto začina
    1/2 soli
    ZVIJEZDA maslinovo ulje

Priprema:

1. Tjesteninu skuhajte.
2. Špinat operite i nakidajte na manje komade.
3. Na maslinovom ulju propirjajte špinat dok ne uvene i ne omekša (osim ulja špinat će pustiti i svoju vodu).
4. Kada je omekšao dodajte izmućena jaja u koja ste dodali začine.
5. Nakon što su se jaja kratko zapekla sve izmiješajte s tjesteninom.

Dobar tek!

Recept i foto: Danijel Živkobvić

Izvor: gastro.24sata.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja