
Mladi špinat s domaćom tjesteninom
Lisnata je biljka zelene boje koju djeca baš i ne vole. Osim variva i na mlijeku špinat možete pripremiti i kao salatu.
Ja sam se za ovaj put odlučio za domaću tjesteninu s jajima i špinatom.
Sastojci:
- 500 g mladog špinata
- 4 jaja
- 500 g domaće tjestenine
- 1/2 žličice KOTANYI mješavine začina s paprom
- 1/2 žličice KOTANYI tomatto začina
- 1/2 soli
- ZVIJEZDA maslinovo ulje
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte.
2. Špinat operite i nakidajte na manje komade.
3. Na maslinovom ulju propirjajte špinat dok ne uvene i ne omekša (osim ulja špinat će pustiti i svoju vodu).
4. Kada je omekšao dodajte izmućena jaja u koja ste dodali začine.
5. Nakon što su se jaja kratko zapekla sve izmiješajte s tjesteninom.
Dobar tek!
Recept i foto: Danijel Živkobvić
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!
Share