Naslovna  /  Fina papica   /  Mirisan i sočan jesenski kolač s jabukama i orasima

Mirisan i sočan jesenski kolač s jabukama i orasima

Kolači s jabukama i orasima uvijek podsjećaju na djetinjstvo i miris bakinih kolača. Jabuke i orasi čine neodoljivu jesensku kombinaciju okusa i mirisa. Ovaj recept spada u one provjerene klasike, koji uvijek iznova oduševljavaju svojim okusom i teksturom – savršeno je mekan i sočan, idealan za uživanje u toplini doma uz šalicu kave ili čaja.

Sastojci:

100 g omekšalog maslaca

100 g šećera

100 g smeđeg šećera

2 jaja

¼ žličice ekstrakta vanilije

150 g brašna

1 žlica praška za pecivo

¼ žličica soli

2 oguljene i nasjeckane jabuke

50 g nasjeckanih oraha

Priprema: Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje obloži papirom za pečenje (najprikladniji je kalup za torte promjera 22 cm). U velikoj zdjeli umuti omekšali maslac i šećer, električnom mikserom na srednjoj brzini dok ne postanu lagani i pahuljasti.  Istuci jedno po jedno jaje. Umiješaj vaniliju, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Umiješaj sjeckane jabuke i orahe. Smjesu izlij u kalup za pečenje. Peci 40 do 45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte kolača ne izađe čista. Ohladi oko 10-15 minuta. Topli kolač nareži na kriške i posluži uz sladoled.

Dobar tek!

Izvor: gastro.hr

Fotografija: Shutterstock

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja