
Meki muffini s jagodom za doručak ili kao lagani desert poslije ručka
Početak je sezone jagoda, stoga bi šteta bila to ne iskoristiti! Ovaj recept veoma je jednostavan za pratiti i sadržava sve dobro poznate sastojke. Nekoliko minuta bit će ti potrebno da sve pripremiš te staviš u pećnicu, jedino kada trebaš biti strpljiva je dok čekaš da se ohlade!
Sastojci za muffine:
- 180 g brašna
- 150 g šećera
- 1/2 žličice soli
- 2 žličice praška za pecivo
- 80 mL suncokretovog ulja
- 1 jaje
- 120 mL mlijeka
- 180 g narezanih jagoda
Sastojci za glazuru:
- 120 g šećera u prahu
- 2 žličice mlijeka
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Podmaži lim za muffine maslacem.
2. U zdjeli umuti brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Stavi na stranu.
3. Ulje, jaje i mlijeko pomiješaj u drugoj zdjeli. Zatim ih dodaj u prvu zdjelu s brašnom i sve dobro pomiješaj.
4. Nakon što se svi sastojci pomiješaj, dodaj jagode i ponovno promiješaj. Ulij tijesto u lim za muffine. Peci otprilike 12 do 14 minuta.
5. Jednom pečene, ostavi muffine da se ohlade prije nego ih izvadiš.
6. U maloj zdjeli pomiješaj šećer u prahu i mlijeko dok grudice ne nestanu.
7. Kad se muffini ohlade, lagano ih premaži glazurom. U slast!
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!