Naslovna  /  Fina papica   /  Meki muffini s jagodom za doručak ili kao lagani desert poslije ručka

Meki muffini s jagodom za doručak ili kao lagani desert poslije ručka

Početak je sezone jagoda, stoga bi šteta bila to ne iskoristiti! Ovaj recept veoma je jednostavan za pratiti i sadržava sve dobro poznate sastojke. Nekoliko minuta bit će ti potrebno da sve pripremiš te staviš u pećnicu, jedino kada trebaš biti strpljiva je dok čekaš da se ohlade!

Sastojci za muffine:

  • 180 g brašna
  • 150 g šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 80 mL suncokretovog ulja
  • 1 jaje
  • 120 mL mlijeka
  • 180 g narezanih jagoda

Sastojci za glazuru:

  • 120 g šećera u prahu
  • 2 žličice mlijeka

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Podmaži lim za muffine maslacem.

2. U zdjeli umuti brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Stavi na stranu.

3. Ulje, jaje i mlijeko pomiješaj u drugoj zdjeli. Zatim ih dodaj u prvu zdjelu s brašnom i sve dobro pomiješaj.

4. Nakon što se svi sastojci pomiješaj, dodaj jagode i ponovno promiješaj. Ulij tijesto u lim za muffine. Peci otprilike 12 do 14 minuta.

5. Jednom pečene, ostavi muffine da se ohlade prije nego ih izvadiš.

6. U maloj zdjeli pomiješaj šećer u prahu i mlijeko dok grudice ne nestanu.

7. Kad se muffini ohlade, lagano ih premaži glazurom. U slast! 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja