
Meki i sočni muffini s jabukom i cimetom
Od smjese ćeš dobiti otprilike osam manjih muffina, ovisno o veličini kalupa, što je sasvim dovoljno za popodnevno opuštanje i brzi doručak.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 dcl mlijeka
- 2 manje ili 1 velika jabuka
- 3 žlice meda
- limun
- 2 bjelanjka
- 1 žličica cimeta
- 3-4 žice maslinovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
- Oguli jabuke, nareži ih na male kockice i prelij sokom jednog limuna.
- U drugoj posudi pomiješaj med, ulje, mlijeko, prstohvat soli i koricu limuna.
- Dodaj brašno i prašak za pecivo.
- Istuci bjelanjke i postepeno ih dodaj u smjesu. Lagano miješaj drvenom žlicom.
- Na kraju u smjesu dodaj jabuke i cimet.
- Premaži kalupe maslacem, pobrašni i ulij smjesu.
- Peci na 180 stupnjeva otprilike 15-20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share