Naslovna  /  Fina papica   /  Mekane rolice s malinama i preljevom od limuna

Mekane rolice s malinama i preljevom od limuna

Cimet rolice u mojoj su kući redovito na meniju jer ih svi obožavamo. Miris cimeta me asocira na zimu pa sam odlučila pripremiti ljetnu verziju s malinama i preljevom od limuna. Nisam požalila jer su ove rolice nevjerojatno mirišljave, sočne i ukusne. I najbolje su dok su friške

TIJESTO:

– 1 puding prah vanilija

– 40 g šećera

– 500 ml mlijeka

– 2 kvasca (suhi koristim)

– 30 g šećera + 100 ml mlake vode, za razmutiti kvasac

– 1 kg brašna

– 1 žličica soli

– 2 jaja

– 100 g maslaca

– ribana korica 1 limuna

* Ja sam za ovu količinu sa slike prepolovila sastojke, ispadne dovoljno za jedan pleh.

NADJEV:

– cca 300 g malina, svježih ali mogu i smrznute (ili neko drugo bobičasto voće)

– 100 g šećera

– 2 žlice gustina

– po želji malo cimeta

Postupak pripreme:

1. Razmutite kvasac s mlakom vodom i šećerom i neka tako odstoji desetak minuta. Umijesite glatko tijesto od svih navedenih sastojaka i pustite da se diže sat vremena.

2. Maline pomiješajte sa šećerom, gustinom i cimetom.

3. Razvaljajte tijesto u pravokutnih debljine pola centimetra i rasporedite nadjev po cijeloj površini.

4. Zarolajte i razrežite roladu na komade debljine 2 cm.

5. Poslažite rolice u namašćenu posudu s malim razmakom jer će se tijekom pečenje dodatno dići.

6. Pokrijte ih krpom i pustite da se dižu još pola sata, a zatim ih pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok lijepo ne porumene – otprilike 40 minuta.

7. Pečene i lagano ohlađene rolice pospite šećerom u prahu.

Po želji pripremite preljev od soka jednog limuna i šećera u prahu. Postepeno dodajte šećer sve dok ne dobijete gusti bijeli preljev.

Izvor: Gastro_hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga.     

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja