
Mekane rolice s malinama i preljevom od limuna
Cimet rolice u mojoj su kući redovito na meniju jer ih svi obožavamo. Miris cimeta me asocira na zimu pa sam odlučila pripremiti ljetnu verziju s malinama i preljevom od limuna. Nisam požalila jer su ove rolice nevjerojatno mirišljave, sočne i ukusne. I najbolje su dok su friške
TIJESTO:
– 1 puding prah vanilija
– 40 g šećera
– 500 ml mlijeka
– 2 kvasca (suhi koristim)
– 30 g šećera + 100 ml mlake vode, za razmutiti kvasac
– 1 kg brašna
– 1 žličica soli
– 2 jaja
– 100 g maslaca
– ribana korica 1 limuna
* Ja sam za ovu količinu sa slike prepolovila sastojke, ispadne dovoljno za jedan pleh.
NADJEV:
– cca 300 g malina, svježih ali mogu i smrznute (ili neko drugo bobičasto voće)
– 100 g šećera
– 2 žlice gustina
– po želji malo cimeta
Postupak pripreme:
1. Razmutite kvasac s mlakom vodom i šećerom i neka tako odstoji desetak minuta. Umijesite glatko tijesto od svih navedenih sastojaka i pustite da se diže sat vremena.
2. Maline pomiješajte sa šećerom, gustinom i cimetom.
3. Razvaljajte tijesto u pravokutnih debljine pola centimetra i rasporedite nadjev po cijeloj površini.
4. Zarolajte i razrežite roladu na komade debljine 2 cm.
5. Poslažite rolice u namašćenu posudu s malim razmakom jer će se tijekom pečenje dodatno dići.
6. Pokrijte ih krpom i pustite da se dižu još pola sata, a zatim ih pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok lijepo ne porumene – otprilike 40 minuta.
7. Pečene i lagano ohlađene rolice pospite šećerom u prahu.
Po želji pripremite preljev od soka jednog limuna i šećera u prahu. Postepeno dodajte šećer sve dok ne dobijete gusti bijeli preljev.
Izvor: Gastro_hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga.