
Međimurska kava – desert i napitak u jednoj šalici
Dalgona je, priznajemo, efektna i instagramična, ali je i preslatka za naš ukus. Ipak smo skloniji crnoj kavi bez šećera ili pak Međimurskoj kavi, slojevitoj slastici sa žumanjcima, rumom i tučenim vrhnjem. Riječ je o zaista divnoj kombinaciji okusa, a bonus je i to što zadovoljava želju za slatkim. Uz ovu kavu sigurno nećeš trebati komad torte!
Sastojci za dvije šalice:
- 4 žličice kave
- 3 dl vode
- 2 žumanjka
- 2 žlica šećera
- 1 žlica ruma
- tučeno vrhnje
Priprema:
1. Skuhaj kavu i pusti je da odstoji pet minuta.
2. Za to vrijeme na pari istuci žumanjke sa šećerom u gustu, pahuljastu smjesu.
3. Izmiksaj hladno slatko vrhnje. Trebat će ti otprilike dvije žlice tučenog vrhnja po šalici.
4. U staklenu šalicu najprije ulij kavu, dodaj pola žlice ruma pa pažljivo dodaj polovicu tučenih žumanjaka.
5. Na kraju dodaj lagano tučeno vrhnje i posluži odmah.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!