
Marinirane paprike
Sastojci:
50 komada crvene mesnate paprike
250ml ulja
250 ml octa
1 šaka šećera
1 šaka soli
2-3 glavice češnjaka
2 vezice peršina
1 vrećica bibera u zrnu
Priprema:
Paprike ispecite, oljuštite, ostavite ih cijele (ili možete izvaditi sredinu sa košticama)
Ulje, ocat, sol i šećer stavite u veći lonac da zavrije.
Kada marinada zavrije stavite paprike, da se malo proprže (prokuhaju) u marinadi.
Radite to na tihoj vatri i nemojte miješati nego samo protresite lonac. Max. desetak minuta!
Češnjak sitno nasjeckajte i dodajte ga nasjeckanom peršinu i biberu.
Kad se paprike malo ohlade, slažite u staklenke red paprika, red češnjaka i peršina, i tako dok ne potrošite paprike.
Polijte marinadom i ostavite staklenke otvorene preko noći.
Ujutru dolijte još marinade u staklenke, zatvorite i čekajte zimu.
Dobar tek!
Izvor: malikuhar.com