Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Limun i peršun – odličan lijek protiv bakterija

Limun i peršun – odličan lijek protiv bakterija

Peršun je prava riznica zdravlja, koja se krije u njegovom korijenu i listovima. Pomaže u liječenju mnogih bolesti: od upale prostate, do oticanja nogu, reumatizma, kostobolje, debljine, angine pektoris …. U starom Egiptu peršunom su liječili bubrege i mokraćne puteve.

Limun je još jedna od biljaka koju su Egipćani koristili u medicini. Dvije najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Kada se udruže limun i peršun, pa se tome dodaju još med i maslinovo ulje dobijemo fantastičan lijek protiv svih bakterija, naročito protiv Esherije coli najjednostavnijim sastojcima. Ovo je jedna od takvih.

Potrebni sastojci: 250 g korijena peršuna, 250 g limuna s korom, 25og meda, 2 dcl maslinovog ulja.

Med nabavite kod pravog i provjerenog pčelara. Limun treba dobro oprati. Najbolje je da koristite domaći limun, koji nije kemijski tretiran. Ukoliko limun kupujete u trgovini, zbog pesticida, dobro bi bilo da ga prije upotrebe držite par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Izvadite limun iz vode i osušite ga, a potom presjecite na pola. Odstranite koštice.

Korijen peršuna je potrebno dobro oprati. Misli se na običan, svježi peršun koji se uzgaja u vrtu. U blender zajedno stavite limun, peršun, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte.

Dobit ćete kašastu masu, koja može stati u staklenu teglu od 250 g. Čuvati u frižideru. Uzimati po jednu žlicu prije doručka i večere. S obzirom na to da se u ovom lijeku nalaze sve sami prirodni sastojci, mogu ga uzimati i trudnice i mala djeca, s tim što djeci treba davati malu žlicu.

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja