Naslovna  /  Fina papica   /  Lignje i krumpir iz pećnice

Lignje i krumpir iz pećnice

 

Ubaciš ih u posudu za pečenje, dodaj češnjak i peršin, sve dobro zaliješ maslinovim uljem pa sve zajedno fino zapečeš. Dobro će doći i čaša bijelog vina, za jelo i za tebe. Uživaj u aromatičnom ručku koji je gotov brže nego što možeš zamisliti – mljac!

Sastojci:

  • 1 kg liganja
  • 1 kg krumpira
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 150 ml bijelog vina
  • Peršin
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • papar

 

Priprema:

1. Lignje očistiti, a krumpir oguliti i narezati na željeni oblik.

2. Ubaciti ih u posudu pa ih dobro začiniti solju, paprom i maslinovim uljem.

3. Ubaciti i sitno sjeckani češnjak i peršin.

4. Peći poklopljeno na 200 stupnjeva oko 20 minuta, a zatim otklopiti.

5. Dodati vino i peći još 20 minuta dok krumpir ne dobije lijepu koricu.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja