Naslovna  /  Fina papica   /  Libanonska salata Tabbouleh

Libanonska salata Tabbouleh

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Satojci:

  • 0,5 šalice bulgur pšenice
  • 2 šalice peršina
  • 2 kom rajčice
  • 2 kom krastavca (svježi, sirovi)
  • 1 kom mladog luka
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka

Priprema:

1. Bulgur začinjen prstohvatom soli preliti sa šalicom kipuće vode, poklopiti i ostaviti 20-30 min da nabubri i omekša.

2. Zatim ga prebaciti u cjedilo i laganim pritiskom ocijediti višak tekućine.

3. Bulgur prebaciti u veću zdjelu i dodati mu ostale sastojke te po ukusu začiniti sa malo soli i papra.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja