
Libanonska salata Tabbouleh
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Satojci:
- 0,5 šalice bulgur pšenice
- 2 šalice peršina
- 2 kom rajčice
- 2 kom krastavca (svježi, sirovi)
- 1 kom mladog luka
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
Priprema:
1. Bulgur začinjen prstohvatom soli preliti sa šalicom kipuće vode, poklopiti i ostaviti 20-30 min da nabubri i omekša.
2. Zatim ga prebaciti u cjedilo i laganim pritiskom ocijediti višak tekućine.
3. Bulgur prebaciti u veću zdjelu i dodati mu ostale sastojke te po ukusu začiniti sa malo soli i papra.
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!
Share