Naslovna  /  Fina papica   /  Leckerli: Pripremite keksiće koje voli cijeli svijet

Leckerli: Pripremite keksiće koje voli cijeli svijet

U Švicarskoj ih zovu leckerli, u Njemačkoj lebkuchen dok je u Francuskoj riječ o pain d’épices. Mogu biti u potpunosti meki, u obliku kruha ili pak najhrskaviji keksići koje možete zamisliti. Smjesa od meda, badema, kandiranog voća i začina trpi baš svaki oblik. Pripremite je na način koji baš vama najviše odgovara pa uživajte u sjajnom bogatom desertu.

Odlučite li se na pripremu domaćih kandiranih naranča, svakako se poslužite našim receptom.

Potrebno vam je:

280 g brašna

100 g šećera

2 žlice kandirane naranče

1 žličica praška za pecivo

1 žličica cimeta

1 žličica muškatnog oraščića

1 šalica sjeckanih badema

2 žlice ruma

Korica jednog limuna

Prstohvat papra

Prstohvat mljevenog klinčića

Priprema:

1. Med i šećer pomiješajte pa stavite na vatru i kuhajte dok se šećer ne otopi. Pazite da med ne zagori.

2. Maknite s vatre pa dodajte kandirane naranče i koricu jednog limuna.

3. Ohladite.

4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.

5. Ubacite sjeckane bademe i rum u mješavinu s medom pa postepeno dodajte suhe sastojke.

6. Dobro pomiješajte.

7. Smjesu prebacite na papir za pečenje po kojem ste lagano posipali brašno, preklopite drugim papirom pa zarolajte.

8. Stavite u hladnjak na najmanje 24 sata.

9. Kada je tijesto spremno za pečenje, odrolajte ga u posudi za pečenje, ispecite u komadu i režite kad je gotovo.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja