
Leckerli: Pripremite keksiće koje voli cijeli svijet
U Švicarskoj ih zovu leckerli, u Njemačkoj lebkuchen dok je u Francuskoj riječ o pain d’épices. Mogu biti u potpunosti meki, u obliku kruha ili pak najhrskaviji keksići koje možete zamisliti. Smjesa od meda, badema, kandiranog voća i začina trpi baš svaki oblik. Pripremite je na način koji baš vama najviše odgovara pa uživajte u sjajnom bogatom desertu.
Odlučite li se na pripremu domaćih kandiranih naranča, svakako se poslužite našim receptom.
Potrebno vam je:
– 280 g brašna
– 100 g šećera
– 2 žlice kandirane naranče
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 žličica cimeta
– 1 žličica muškatnog oraščića
– 1 šalica sjeckanih badema
– 2 žlice ruma
– Korica jednog limuna
– Prstohvat papra
– Prstohvat mljevenog klinčića
Priprema:
1. Med i šećer pomiješajte pa stavite na vatru i kuhajte dok se šećer ne otopi. Pazite da med ne zagori.
2. Maknite s vatre pa dodajte kandirane naranče i koricu jednog limuna.
3. Ohladite.
4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.
5. Ubacite sjeckane bademe i rum u mješavinu s medom pa postepeno dodajte suhe sastojke.
6. Dobro pomiješajte.
7. Smjesu prebacite na papir za pečenje po kojem ste lagano posipali brašno, preklopite drugim papirom pa zarolajte.
8. Stavite u hladnjak na najmanje 24 sata.
9. Kada je tijesto spremno za pečenje, odrolajte ga u posudi za pečenje, ispecite u komadu i režite kad je gotovo.
Dobar tek!
Izvor:Gastro_hr