
Lažni pomfit od palente i začinskog bilja
Iako palenta pripremljena na pravilan način može biti itekako ukusna te savršen dodatak najrazličitijim jelima, pripremljena na ovaj način, vjerujte, bit će posve drugačija, ali neodoljivo ukusna poslastica. Pržena palenta odličan je prilog mesnim jelima, raznim povrtnim varivima, a može biti i samostalno predjelo uz neki umak.
Potrebno vam je:
– 8 kriški hladne palente
– 1 žličica suhog ružmarina
– 1 žličica nasjeckanog češnjaka
– sol i papar po ukusu
– mast ili maslac za prženje
Postupak pripreme:
1. U tavi ugrijte dovoljnu količinu masti za prženje.
2. Dodajte ružmarin kako bi se masnoća aromatizirala.
3. Pržite na masnoći kriške palente i pržite 5 minuta sa svake strane.
4.Prženu palentu vadite na papirnate ubruse kako bi se upio višak masnoće.
5. Posolite i poparite
6. Poslužite uz umak ili jelo.
Dobar tek!
Izvor:Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!