Naslovna  /  Fina papica   /  Lava kolač – klasik kojem je teško reći NE

Lava kolač – klasik kojem je teško reći NE

Osim čokolade, jaja i maslaca, trebat će ti keramičke ili staklene posudice za pečenje, a ako ih nemaš, slobodno čokoladnu smjesu izlij u deblje šalice za kavu i ispeci u njima. Zaista je jednostavno!

Sastojci:

  • prstohvat soli
  • 2 žumanjka
  • 170 g tamne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • ¼ čaše šećera
  • malo brašna

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijati na 230 stupnjeva. Okrugle manje kalupe namazati maslacem, posipati brašnom i zatim otresti višak. Kalupi neka spremni čekaju na limu za pečenje.
  2. Maslac i sitno nasjeckanu čokoladu otopiti na pari. Maslac neko vrijeme ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi kako bi omekšao.
  3. U manjoj zdjeli dobro istući jaja i žumanjke sa šećerom i soli dok ne postanu jednolična smjesa.
  4. Pripremljenu smjesu uliti u kalupe i peći oko 12 minuta ili dok ne rubovi ne počnu odvajati, a sredina može biti mekša.
  5. Za pripremu kolača potrebno je malo više od pola sata, a najbolje ga je servirati toplog.

Uživaj!

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja