
Lava kolač – klasik kojem je teško reći NE!
Osim čokolade, jaja i maslaca, trebat će ti keramičke ili staklene posudice za pečenje, a ako ih nemaš, slobodno čokoladnu smjesu izlij u deblje šalice za kavu i ispeci u njima. Zaista je jednostavno!
Sastojci:
- prstohvat soli
- 2 žumanjka
- 170 g tamne čokolade
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- ¼ čaše šećera
- malo brašna
Priprema:
- Pećnicu zagrijati na 230 stupnjeva. Okrugle manje kalupe namazati maslacem, posipati brašnom i zatim otresti višak. Kalupi neka spremni čekaju na limu za pečenje.
- Maslac i sitno nasjeckanu čokoladu otopiti na pari. Maslac neko vrijeme ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi kako bi omekšao.
- U manjoj zdjeli dobro istući jaja i žumanjke sa šećerom i soli dok ne postanu jednolična smjesa.
- Pripremljenu smjesu uliti u kalupe i peći oko 12 minuta ili dok ne rubovi ne počnu odvajati, a sredina može biti mekša.
- Za pripremu kolača potrebno je malo više od pola sata, a najbolje ga je servirati toplog.
Uživaj!
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share