Naslovna  /  Fina papica   /  Lagana voćna torta koja će Vas osvježiti

Lagana voćna torta koja će Vas osvježiti

Predlažemo vam idealnu poslasticu – ledenu voćnu tortu s medom koja će vas rashladiti i zasladiti u vrućim ljetnim danima. Isprobajte ovu šarenu voćnu ljepoticu. Jednostavna je za pripremu, a ima i neodoljiv preljev od čokolade.

Tortu nije potrebno peći, a prema svom ukusu predviđeno voće možete zamijeniti nekim drugim sezonskim voćem kao što su, recimo, maline. Obradujte vašu obitelj ovom zdravom i nadasve ukusnom poslasticom koja će vas iznutra rashladiti.

Sastojci:

Podloga:

    7 datulja
    1 šalica badema bez kožice

Krema:

    1 šalica badema bez kožice
    200 ml kokosovog mlijeka
    1 jušna žlica meda
    1 šalica svježih jagoda
    1 šalica svježih borovnica
    1 šalica voćnog miksa (mješavina malo badema, jagoda i borovnica, za posipati po vrhu)

Čokoladni preljev:

    ½ jušne žlice kakaa praha
    1 jušna žlica meda
    1 jušna žlica otopljenog kakao maslaca

Priprema:

1. Kokosovo mlijeko stavite dan prije u hladnjak, a ako radite kolač istog dana, onda ga stavite jedan sat u zamrzivač.

2. U kuhinjskom blenderu izmiješajte sastojke za podlogu. Ako nemate bademe bez kožice, obične bademe stavite u prokuhanu vodu i pustite nekoliko minuta da se namaču. Ljuskice će se potom jednostavno dati oljuštiti. Smjesu utisnite u kalup, prethodno obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.    

3. U blender ili kuhinjski robot prvo ubacite bademe, pa ih pretvorite u brašno, potom dodajte kokosovu kremu, šumsko voće i na kraju med. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Kremu prelijte preko podloge i na nju posipajte miks voća.
     
4. Kolač stavite u zamrzivač dok vi pripremite preljev.

5. Kokosov maslac otopite u pećnici ili na laganoj vatri na 30 °C. U zdjelicu stavite kakao u prahu, dodajte kokosov maslac i med (koji također možete malo zagrijati kako bi se lakše umiješao). Po potrebi dodajte malo vode i dobro izmiješajte smjesu. Prelijte preko zamrznute tortice.
     
Prije posluživanja tortu izvadite iz zamrzivača i stavite najmanje jedan sat u običan hladnjak. Poslužite vašim najmilijima i uživajte u zdravom voćno-čokoladnom osvježenju.

Izvor: alternativa-za-vas

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja