Naslovna  /  Fina papica   /  Lagana torta s grčkim jogurtom i hrskavom podlogom

Lagana torta s grčkim jogurtom i hrskavom podlogom

Ako ti u hladnjaku već nekoliko dana stoji grčki jogurt, i nemaš ga namjeru pojesti za doručak ili gablec, iskoristi ga za pripremu torte

Iako su nam drage verzije cheesecakea sa svježim sirom, mascarponeom ili krem sirom, ukusna nam je i ova pristupačna opcija s grčkim jogurtom.

Postupak pripreme je kratak i jednostavan, popis sastojaka je zaista kratak, a opcija za serviranje ima nebrojeno mnogo. Predlažemo da iskoristiš sezonsko voće, poput malina ili borovnica, za pripremu kiselkastih i fotogeničnih preljeva.

Sastojci:
500 ml grčkog jogurta 100 g šećera
Prstohvat soli
2 jaja 2
žličice ekstrakta vanilije
1 žlica kukuruznog škroba
Graham krekeri (10-ak komada)
3 žlice bademovog mlijeka

Priprema: Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namasti. Graham krekere grubo samelji pa ih pomiješaj s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa. Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodaj prstohvat soli i kukuruzni škrob. Prelij preko pripremljene baze pa zagladi. Peci 30 do 40 minuta. Znat ćeš da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan. Pusti da odstoji barem dva sata u hladnjaku prije rezanja. U slast!

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja