
Lagana torta s grčkim jogurtom i hrskavom podlogom
Iako su nam drage verzije cheesecakea sa svježim sirom, mascarponeom ili krem sirom, ukusna nam je i ova pristupačna opcija s grčkim jogurtom.
Postupak pripreme je kratak i jednostavan, popis sastojaka je zaista kratak, a opcija za serviranje ima nebrojeno mnogo. Predlažemo da iskoristiš sezonsko voće, poput malina ili borovnica, za pripremu kiselkastih i fotogeničnih preljeva.
Priprema: Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namasti. Graham krekere grubo samelji pa ih pomiješaj s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa. Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodaj prstohvat soli i kukuruzni škrob. Prelij preko pripremljene baze pa zagladi. Peci 30 do 40 minuta. Znat ćeš da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan. Pusti da odstoji barem dva sata u hladnjaku prije rezanja. U slast!
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!