Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Kvasac – idealno rešenje protiv opadanja kose i za njen brži rast

Kvasac – idealno rešenje protiv opadanja kose i za njen brži rast

 Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamjenjive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Posebnu pažnju na ovaj proizvod  trebaju obratiti osobe, koje imaju bolest vezanu za rast kose – seboreju, ekcem. Osim toga, koristeći masku od kvasca uspešno ćete se osloboditi peruti.

Koristeći maske od kvasca, možete postići nevjerojatne efekte. Ali, provođenje tertmana za oporavak kose mora biti sistematski  a ne „s vremena na vrijeme“. U ovom slučaju, rezultat, djelotvoran, brz i dugoročan, nećete dugo čekati. Kao preventivna mjera i za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom tjedno, u trajanju 10 -15 tjedana. Poslije napraviti pauzu 3 mjeseca i ponoviti po potrebi. Ako je vaš cilj liječenje kose – obnova i jačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba koristiti  2 puta tjedno, u trajanju 6 – 8 tjedana. Po potrebi  ponoviti za 3 meseca.

Maska od kvasca protiv opadanja i za jačanje tanke i slabe kose.

Recept:

U 1 jušnu žlicu toplog mlijeka umiješati 1 kavenu žlićicu meda ili šećera, dodati 20 gr sviježeg kvasca. Ostaviti na toplom mjestu da fermentira (naraste), 15-20 minuta. Zatim dodati 1 žumanjak. Dobro promiješati sve komponente do ujednačene smjese. Dobijenu smjesu staviti na čistu, vlažnu kosu koju omotate najlonskom vrećicom i ručnikom. Ostaviti na glavi 50-60 minuta (najmanje), poslije kosu oprati vodom i sa malo balzama.

Ovakve maske zahtjevaju utopljavanje (ručnik, kapa) da bi se stvorili optimalni uvjeti za rast  gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake. Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme dejlovanja maske, nestaje posle pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Sastav maski možete mijenjati, dodavajući ricinusovo ili maslinovo ulje, jogurt, sok aloe itd, ali osnovni sastojak kvasac – ostaje isti. Da napomenemo još jednom: koristeći maske na bazi kvasca možete postići  dugoročne rezultate, ali trebate ostati dosljedni i da se pridržavate preporuka, opisanih na početku ovog teksta.

Iskustvo vezano uz masku:

Već posle prvog nanošenja, kosa je dobila poseban  sjaj, posebno na suncu. Gustoća i volumen kose (na moju tanku, masnu i slabu kosu) – bez presedana, bez dodatnih sredstava za oblikovanje kose. Razlika je veoma primjetna i uočljiva. Kosa kao da je bujnija, jača, ne leti na sve strane. Probala sam je i na čistu i na prljavu kosu. Prilikom ispiranja maske, kosu operem sa 2 žumanca (kad je nanosim na prljavu kosu). Poslije pranja sa žumancima, kosa kao da je preporođena.

Ova maska zaista zaslužuje pažnju.

Izvor: Uspješna žena

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja