Naslovna  /  Obitelj&djeca   /  Kupnja dječjih tenisica: mali vodič u pet koraka

Kupnja dječjih tenisica: mali vodič u pet koraka

I taman kad pomislimo da smo se riješili jedne stavke koja opterećuje kućni budžet, pojavi se potreba za novim parom tenisica. Na što treba obratiti pozornost prilikom kupnje te kako si uštedjeti vrijeme i novac saznajte u malom vodiču u pet koraka.

Odredite veličinu

Prije odlaska u kupnju dječjih tenisica, prva stvar koju biste trebali znati je točna i precizna veličina koju tražite. Najbolji način za to saznati je da dijete stane na komad papira, a vi olovkom napravite obris njegovih nogu. Nakon što ste nacrtali stopalo na papiru izmjerite koliko ima od stražnje strane pete do najudaljenijeg prsta. Zatim upotrijebite tablicu i odredite djetetovu veličinu stopala.

Provjeravajte odgovaraju li djetetu tenisice

Dječja stopala nakon nekog vremena počnu rasti kao gljive poslije kiše. U dobi od 9 do 18 mjeseci počet ćete rasti vrlo brzo, oko 16 mm svake godine. Od četvrte godine rast stopala se usporava na oko 8 mm godišnje. Rast će se ponovno ubrzati kada dijete uđe u pubertet. Nerijetko djeca neće reći kako su im tenisice premale, preuske i da ih žuljaju. Zato redovno bacajte oko na dječju nogicu te provjeravajte ima li u tenisicama dovoljno prostora za ispravan rast i razvoj.

Gdje možete – uštedite

Bez obzira na to koliko povoljne bile, nemojte kupovati više od dva para tenisica iste veličine u isto vrijeme. Uz to, nemojte kupovati “na prvu” već obiđite nekoliko trgovina. U jednoj ćete sigurno pronaći nešto povoljno i adekvatno za vašeg mališana. Ako vam se sreća osmjehne i nađete dva dobra para tenisica na akciji, kupite jedne koje će mu sad odgovarati i jedne pola broja veće.

Tenisice koje se jednostavno obuvaju

Neka mlađa djeca mogu imati problema s vezanjem tenisica. Zato je najbolje kupovati tenisice na čičak koje se jednostavno obuvaju  i čvrsto obavijaju dječju nogicu. Ipak, imajte na umu da bi dijete oko šeste godine, tj. pred polazak u školu trebalo naučiti vezati tenisice. Izaberite jednu tehniku vezanja vezica koju ćete pokazati djetetu i koju će kroz igru dijete vrlo brzo svladati.

Kvalitetnije tenisice za stariju djecu

Kada dijete malo poraste, a rast stopala malo uspori, isplati se uložiti u kvalitetnije primjerke. Oni moraju biti udobni te omogućiti kvalitetnu potporu stopalima, zglobovima i kralejžnici. Zadnje na što trebate obratiti pozornost je boja i dizajn.

Izvor: klinfo.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja