
Kruške prelivene paprenom čokoladom
Recept slijedi u nastavku:
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- 100 g šećera
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica maslaca narančina kora
- Svježe mljeveni papar
Priprema:
- Zakuhati litru vode, dodati koru naranče i šećer.
- Kruške oguliti tako da ostane peteljka, staviti ih u ključali sirup te kuhati 20 minuta na laganoj vatri. Kruške izvaditi na tanjuriće i ohladiti.
- U međuvremenu zagrijati vrhnje za kuhanje, dodati čokoladu i miješati na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Umiješati žlicu maslaca.
- Dobiveni umak preliti preko krušaka i lagano popaprite.
Dobar tek!
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share