Naslovna  /  Fina papica   /  Kruške prelivene paprenom čokoladom

Kruške prelivene paprenom čokoladom

 


Recept slijedi u nastavku:


Sastojci:

  • 1 kg krušaka
  • 100 g šećera
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica maslaca narančina kora
  • Svježe mljeveni papar

 

Priprema:

  1. Zakuhati litru vode, dodati koru naranče i šećer.
  2. Kruške oguliti tako da ostane peteljka, staviti ih u ključali sirup te kuhati 20 minuta na laganoj vatri. Kruške izvaditi na tanjuriće i ohladiti.
  3. U međuvremenu zagrijati vrhnje za kuhanje, dodati čokoladu i miješati na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Umiješati žlicu maslaca.
  4. Dobiveni umak preliti preko krušaka i lagano popaprite.

 

Dobar tek!

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja