
Krumpir s češnjakom i limunom
Iako ti se na prvu čini kako bi to moglo biti komplicirano, garantiramo ti da su ovi krumpiri toliko jednostavno za napraviti i toliko su ukusni da ne bi trebao čekati niti minutu da ih pripremiš.
Sastojci:
- 2 limuna
- 8 žlica maslaca
- 4 režnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 1 kg krumpira
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanih svježih listova origana
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Otopiti maslac u većoj zdjeli.
3. Oguliti i narezati krumpir veličine 2,5 cm.
4. Krumpir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomiješati da se sastojci sjedine.
5. Usitniti češnjak i pomiješati ga s 1/4 šalice limunova soka.
6. Sve to dodati u krumpir, posoliti i dobro pomiješati.
7. Višak tekućine ocijediti.
8. Krumpir prebaciti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
9. Krumpir rasporediti u jednom sloju.
10. Peći dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta).
11. U međuvremenu nasjeckati origano i kad je krumpir gotov, posuti origanom i lagano promiješati.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!