Naslovna  /  Fina papica   /  Krumpir s češnjakom i limunom

Krumpir s češnjakom i limunom

 

Iako ti se na prvu čini kako bi to moglo biti komplicirano, garantiramo ti da su ovi krumpiri toliko jednostavno za napraviti i toliko su ukusni da ne bi trebao čekati niti minutu da ih pripremiš.

Sastojci:

  • 2 limuna
  • 8 žlica maslaca
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 kg krumpira
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice nasjeckanih svježih listova origana  

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Otopiti maslac u većoj zdjeli.

3. Oguliti i narezati krumpir veličine 2,5 cm. 

4. Krumpir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomiješati da se sastojci sjedine. 

5. Usitniti češnjak i pomiješati ga s 1/4 šalice limunova soka.

6. Sve to dodati u krumpir, posoliti i dobro pomiješati.

7. Višak tekućine ocijediti

8. Krumpir prebaciti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

9. Krumpir rasporediti u jednom sloju. 

10. Peći dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta).

11. U međuvremenu nasjeckati origano i kad je krumpir gotov, posuti origanom i lagano promiješati.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja