Naslovna  /  Fina papica   /  Kruh s cimetom

Kruh s cimetom

 

Pričekaj da se ohladi prije rezanja i uživaj tijekom cijelog dana. Ako pretpostavljaš da će vam biti previše, polovicu ispečenog i ohlađenog kruha stavi u zamrzivač i izvadi kad se zaželiš slatkog.

 

 

Sastojci:

  • 350 ml tople vode
  • 7 g kvasca
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 4 žlice maslaca
  • 500 g brašna
  • ½ žličice soli
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice cimeta

 

 

Priprema:

1. Pomiješaj toplu vodu s kvascem i pusti da odstoji par minuta. Dodaj smeđi šećer i tri žlice omekšalog maslaca.

2. Umiješaj 250 g brašna i sol i miksaj tri, četiri minute. Postepeno dodaj još 200 g brašna i miksaj.

3. Tijesto je spremno kad se u potpunosti odvaja od stijenki posude.

4. Prebaci na pobrašnjenu čistu plohu i mijesi. Po potrebi dodaj još malo brašna.

5. Tijesto će nakon desetak minuta biti glatko i elastično.

6. Premjesti tijesto u nauljenu posudu, pokrij plastičnom folijom i pusti da stoji na toplom dok se ne udvostruči. 

7. Razvaljaj tijesto u četverokut debljine 5 mm.

8. Rastopi preostalu žlicu maslaca, pričekaj da se ohladi i premaži tijesto, a potom ga pospi smjesom šećera i cimeta.

9. Zarolaj tijesto, a zatim ga oštrim nožem prepolovi po dužini i omotaj polovice.

10. Prebaci u kalup obložen papirom za pečenje, pokrij folijom i pričekaj pola sata da se digne.

11. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i peci 40 do 45 minuta.  Pričekaj da se ohladi prije rezanja. 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 
 

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja