Naslovna  /  Fina papica   /  Kremšnite koje nitko nikada neće odbiti!

Kremšnite koje nitko nikada neće odbiti!

Napravite tradicionalne, svima poznate kremšnite, ili im dodajte jagode pa ih učinite drukčijima. Za čokoljupce – u recept ubacite i čokoladu

Sastojci:

Šalica vode

65 g maslaca

Žlica šećera

Šalica brašna

4 jaja

– Šećer u prahu

Za kremu:

500 ml mlijeka

150 g maslaca

Žlica vanilin šećera

1/2 šalice šećera

2 žlice brašna

3 žlice gustina

Priprema:

1. U posudu stavite vodu, šećer i maslac pa zakuhajte na laganoj vatri. Kad se maslac otopi, dodajte brašno i miješajte dok se ne oblikuje tijesto.

2. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 200°C i premažite maslacem posudu za pečenje.

3. Dodajte jedno po jedno jaje u tijesto i dobro izmiksajte. Ulijte smjesu u posudu za pečenje tako da ne bude rupa u površini. Kako biste dobili hrskavo tijesto, poškropite tijesto s malo vode. Pecite ga 30 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđe i napuhnuto.

4. Za kremu u posudu dodajte mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno i gustin pa zakuhajte na laganoj vatri stalno miješajući kako biste spriječili zgrušavanje.

5. Maknite s vatre i ohladite.

6. Dodajte maslac i dobro izmiksajte kako biste dobili pjenastu kremu. Prerežite pečeno tijesto na pola, donju polovicu premažite kremom i poklopite drugom.

7. Pokrijte kolač folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. Obilno pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja