
Krem juha od ostatka pire krumpira
Juha od pire krumpira i poriluka brzo je gotova i odlična je za lijene, beskrajno duge siječanjske dane. Osim što ručak možeš pripremiti za 15 minuta, i to u blenderu, nećeš morati žaliti nad bačenom hranom.
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 velika poriluka (samo bijeli dio)
- 150 g nasjeckanog luka
- 1 l pilećeg temeljca
- 700 g pire krumpira
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 6 žlica kiselog vrhnja
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
Priprema:
- Zagrij ulje pa dodaj nasjeckani luk i poriluk.
- Posoli, popapri i pirjaj desetak minuta.
- Potom prebaci u blender, dodaj temeljac i pire i izblendaj u glatku smjesu.
- Vrati juhu u tavu pa umiješaj vrhnje za kuhanje i
- Posluži uz žlicu kiselog vrhnja i malo nasjeckanog vlasca.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share