Naslovna  /  Fina papica   /  Kraljica ljeta: Najbolji recepti s lubenicom

Kraljica ljeta: Najbolji recepti s lubenicom

Lubenice se sastoje od 90% vode, zbog čega su na samom vrhu liste najboljih ljetnih namirnica. Osim što će ugasiti žeđ, izvor su i vitamina C, kalija i magnezija i zadovoljavaju apetit. Još jedna prednost ovog ukusnog voća je mali broj kalorija – samo 49 u jednoj šalici lubenice.

Pri kupnji obavezno provjerite je li tamno zelene boje jer je to prvi znak da je zrela. Trebala bi biti teška, zbog postotka vode u sastavu, a kora mora biti čvrsta i bez puno posjekotina.

Kad odaberete lubenicu koja zadovoljava sve ove kriterije, kucnite po njoj. Ako čujete dubok ton, gotovo je sigurno da ste dobro odabrali! Vjerujemo da se počastite lubenicom barem jednom tjedno.

Teško da vam ovo hranjivo voće može dosaditi, ali u slučaju da ipak volite gastro eksperimente – obavezno pogledajte naše recepte.

Počnite sa sladoledom od lubenice i mente, za koji trebate samo strpljenje za vađenje koštica i blender.

Drugi recept kojeg ne smijete zaobići je sicilijanski crveni puding koji se servira s pistacijom i čokoladom.

Sljedeća je na redu neobična kombinacija lubenice s đumbirom, mentom i kokosovim mlijekom, a svi ovi sastojci čine najljepšu ljetnu juhu koju možete napraviti.

Nezaobilazna je i slatko-slana kombinacija s fetom i kupinama, malinama i borovnicama.

Nakon ove juhe i salate, pravi ljubitelj lubenica sigurno će posegnuti i za koktelom od šampanjca i lubenice ili pak nešto opuštenijim crvenim jello shotsima.

Uživajte u osvježavajućim receptima i podijelite s nama svoje ideje!

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja