Naslovna  /  Kolumne   /  Kosa nakon ljeta

Kosa nakon ljeta

To nije nikakvo čudo jer štetne UV-zrake isušuju i najzdraviju kosu, morska sol otvara ljuskice keratina, a sunce posvjetljuje pigmente što značajno utječe i na boju kose. Stoga je po završetku ljeta važno obnoviti i njegovati kosu. 

VLASIŠTE KOSE

Ponekad  često zanemarujemo njegu vlasišta koja je jednako važna kao i njega kose. Nakon izlaganja suncu, vrlo je bitno tretirati i taj dio kože kao što to činimo s njezinim ostatkom. Klijentima treba osigurati njegu vlasišta kako bi se kosi vratilo zdravlje. Lijepa kosa uvijek počinje s lijepim vlasištem. No, suhi zrak može isušiti vlasište, smanjiti mu zaštitni sloj ulja i tako uzrokovati pojavu crvenila i svrbeži.  Poput kože tijela i koža vlasišta se obnavlja svakih 28 dana tako da se rješava mrtvih stanica, a pojavljuju se nove, zdrave stanice.

ŠIŠANJE

Većina frizera smatra da je šišanje i podšišavanje kose nakon ljeta najbolji način da se klijenti riješe oštećene kose. To je ujedno i jedini način da se kosi u potpunosti vrati zdrav izgled. Stoga nije na odmet preporučiti klijentu novi izgled za novo godišnje doba. Za one klijente koji dolaze s namjerom da obnove postojeću boju ili pramenove, a svoju dugu kosu nepopustljivo brane, poželjno im je preporučiti barem podšišavanje kako bi krajnji efekt bio mnogo bolji.

NJEGA

Kosu uvijek treba tretirati jednako kao i kožu. Nakon ljeta poželjno je jednom tjedno tretirati kosu:

  • proizvodima koji kosi vraćaju vlagu
  • aloa verom,
  • maskama i regeneratorima,
  • proizvodima za njegu kose u spreju koji se ne ispiru 
  • uljima koje zaglađuju ljuskice keratina i štite kosu od visokih temperatura
  • proizvodima obogaćenim keratinom i 
  • revitalizirajućim serumima.

Takvi proizvodi čine kosu čvršćom, jačom, snažnijom i sjajnijom.

Njega kose Tina

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja