Varaždinske Singerice nastupaju

Varaždinske Singerice nastupaju

Bliži se vrijeme da se brojka okrene, dok u rukama i pod mašinom okrećem svečane tkanine za praznične kombinacije svojih mušterija, ulovim se kako vrtim kazaljke unazad i u mislima ponovo proživljavam neke trenutke iz godine na odlasku.

U poslovnom smislu ova mi je godina bila stvarno bogata događajima, iskustvima, ljudima i situacijama. I bila je to dobra godina, bolja od prethodnih. Na kraju svega osjećam zadovoljstvo i napredak. Uvijek se pokušavam fokusirati na ono pozitivno, čak i u nekim kriznim situacijama (a bilo je i podosta takvih), ako ništa više, danas sam malo pametnija jer sam naučila lekciju za budućnost.


Razmišljam kako bilo bi lijepo to i proslaviti. Zaslužila sam da na kraju jednog poglavlja barem nazdravim prošlim uspjesima i novim izazovima. No bedasto bi bilo da si sama nazdravljam, pošto još uvijek u mojoj firmi nema nikog osim mene. Kad si sam svoj (i samo sebi) gazda, ne razmišljaš o božićnici i feštama, osim možda fešti za doček s obitelji ili ekipom.

Ima u gradu još nekoliko žena koje, poput mene, radno vrijeme provode u svojim radionicama stvarajući, svaka u svom stilu, nešto originalno. Sretale smo se mi i prije, uglavnom na revijama, sajmovima i raznim poslovnim događajima. Dok se ove godine nije desila prilika da konačno sve zajedno započnemo komunikaciju, poslovnu naravno, koja je ubrzo prešla i u prijateljsku. Pa zašto i ne bi, iako bi se mogle doživljavati konkurencijom i u pravom ženskom stilu slati jedna drugoj otrovne strelice, mi smo radije odlučile postati prijateljice. Vedre, vesele i pune humora, povezane istim poslovnim žarom i istim problemima. Odradile smo zajedno već nekoliko revija kroz godinu, a ideja i projekata za budućnost je sve više. Kao što je sve više i naših veselih druženja. Na jednom od njih, uz smijeh i čašicu, rodile su se Varaždinske Singerice.

No osim ove naše Varaždinske grupe, povezale smo se i u nešto globalnih razmjera - pokret nazvan “Fashion revolution” kroz koji se pokreće pitanje “Who made your clothes”. Pokret je osnovan 2014. nakon urušavanja tekstilne tvornice u Bangladešu, gdje je više od tisuću radnika izgubilo život, s ciljem skretanja pažnje na veliki svjetski socijalni i ekološki problem tekstilne industrije, o kojem se vrlo malo govori.  Tu sam temu zagrizla u svojoj prošloj kolumni, pa tko još nije, pročitajte!

Ali sad se vraćam na veseliju temu, pošto je vrijeme za druženje i smijeh, feštu i nazdravljanje, odlučile smo da ove godine konačno i mi proslavimo završetak uspješne poslovne godine, kak je i red. Zato ćemo si lijepo prirediti zajedničku završnu feštu, onak po našem guštu. Varaždinske Singerice uskoro nastupaju. Sve je već isplanirano i dogovoreno, još samo da dočekamo, nestrpljivo.

Još je puno posla pred menom do kraja godine, osim priprema za feštu, imam cijeli popis vas kojima sam obećala napraviti nove krpice da budete zrihtane za vaše zabave, zato bude ovo moja zadnja kolumna za ovu godinu. Ako trebate korisnih savjeta za doček - pronađite prošlogodišnju kolumnu “Bapske priče” i ponovite gradivo, a ja vas sve lijepo pozdravljam i šaljem vam svoje pozitivne misli i vibracije.

Budite uvijek zrihtane, vedre i vesele i nek vas godina pred vama mazi i pazi!

Pusa od Melite!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem