O vjenčanju i vjenčanicama na Valentinovo

O vjenčanju i vjenčanicama na Valentinovo

Bez obzira smatrate li Valentinovo za još jedan iskomercijalizirani zapadnjački praznik, ili je to za Vas dan koji posvećujete ljubavi, uvijek je lijepo onome koga ste srcem odabrali pokazati svoje osjećaje.

Ne mislim tu na neke skupe poklone koje bi trebali pokloniti baš na određeni datum, nego na lijepu gestu, pokazati svojoj ljubavi da mislite na nju i negove/njezine želje i osjećaje. To može biti divno opuštanje u vašem domu, ili odlazak na neko posebno mjesto, večera, izlet, provod, party ... što god Vas veseli da radite zajedno.

Za one koji ne znaju zašto slavimo Valentinovo, bacimo pogled u povijest staroga Rima, kada je car Klaudije zabranio svojim vojnicima da se vjenčaju kako bi ih spriječio da ostanu kod kuće, umjesto da odu u rat. No svećenik Valentin oglušio se na tu odluku i potajno vjenčavao zaljubljene parove, što ga je na kraju koštalo glave. Pa ako je već i jedan svečenik (koji je pretpostavljam, živio u celibatu) bio svjestan važnosti ljubavi dvoje ljudi, da je radi toga riskirao svoju glavu, onda bi i danas u našem užurbanom i stresnom ritmu života trebali pronaći vremena i motivacije da pokažemo koliko cijenimo svoju dragu osobu i njezinu ljubav. Mislim da danas previše stvari na listi prioriteta stavljamo ispred brige o ljubavi.

Vjenčanja danas više nisu “IN”, povezuju se sa kičom, neukusom i bespotrebnim troškom. Ne znam koliko će takav “trend” trajati, ali sam uvjerena da je to ništa drugo neko nekakvo kvazi-moderno nametnuto mišljenje. Vjerujem da ljudi i dalje, posebno djevojke ali i muškarci sanjaju o pravoj ljubavi koja će trajati iznad svih prilika i neprilika, ljubavi sa kojom žele ostarjeti. A čin vjenčanja samo je potvrda takvoj ljubavi, kad su dvoje uvjereni da je njihova ljubav dovoljno snažna i prava da su se spremni obavezati jedno drugom za život. Zato smatram da bi vjenčanje trebalo biti slavlje iznad svih slavlja, najljepše i najvažnije u životu jednog para. A koliko će to vjenčanje biti kič ili stilski dotjerano, ovisi samo o vama.

Djevojkama je najvažnija haljina, pa čim se odredi datum, a ponekad još i prije toga, djevojke krenu u potragu za idealnom vjenčanicom. Bez obzira na svjetske trendove kad su u pitanju
vjenčanice, gdje je sveprisutna retro-vintage elegancija, nježni krojevi, svila i čipka, naše se “mlade” još uvijek (pre)često odlučuju biti princeze. Pa od tud valjda sinonim vjenčanja i kiča. Djevojke svih građa, visina i stasa utežu se u unajmljene blještave korzete i nespretne podsuknje sa obručima koji izviruju ispod jednog siromašnog sloja tila ili krutog tafta. Mladenka je u činu vjenčanja u centru zbivanja i svaka želi biti vrhunski dotjerana, a njezina je haljina ono po čemu se pamti. Zato bi svakako preporučila da se posavjetujete sa nekim čije mišljenje i ukus cijenite, a ne da vjerujete teti u salonu kojoj je jedina zadaća da vam proda haljinu.

I moj je zadatak da prodam haljinu, ali je svaka Kookabee vjenčanica u svojoj jedinstvenosti i originalnosti namjenjena točno određenoj osobi i takva haljina nosi sa sobom poruku, reklamu ili antireklamu. Ne dozvoljavam svojoj haljini da napusti studio sve dok ne vidim da je idealna za osobu koja će ju nositi i to je moj moto. Jednako tako, ukoliko vidim da se djevojka zamišlja u modelu haljine koji joj neće odgovarati, potrudim se pronaći bolje rješenje. U slučaju da se na kraju ipak ne možemo se složiti, ne upuštam se u izradu haljine. Međutim, to se zapravo još nije dogodilo. :)

Da proslavimo mjesec ljubavi, u Kookabee designu do kraja veljače na sve ugovorene vjenčane haljine poklanjam -20% popusta na uslugu izrade vjenčanice po mjeri za kupovinu, -30% za najam iste.  Do -40% snižene su cijene gotovih unikatnih Kookabee vjenčanica, a poklanjam do čak -50% popusta za najam gotovih haljina u ateljeu.

 Idealna prilika za ovogodišnje mladenke, pa zato ne propustite provjeriti!

Pusa od Melite!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem