Melita Kukec

Crno I bijelo – ili šah-mat

Vjerojatno očekujete da ću pisati o nekim crno-bijelim i kvadratičastim odjevnim kombinacijama, ali ne. Iako bi ovo trebala biti modna kolumna jer ju piše modna dizajnerica, pa se očekuju modni savjeti i komentari, meni je to pomalo besmisleno.

Varaždinske Singerice nastupaju

Bliži se vrijeme da se brojka okrene, dok u rukama i pod mašinom okrećem svečane tkanine za praznične kombinacije svojih mušterija, ulovim se kako vrtim kazaljke unazad i u mislima ponovo proživljavam neke trenutke iz godine na odlasku.

Tko ti radi odjeću?

Piše: Melita Kukec - Mali nisu važni nego su najvažniji

Ja iskreno volim svoj posao. Uživam u stvaranju svojim rukama, u oblicima, bojama, u cijelom procesu od crtanja kroja na papiru do pretvaranja komada tkanine u odjevni predmet. Svaki se put razveselim kad se negdje slučajno sretnemo, pa prepoznam komad odjeće na njoj, koji sam svojim rukama stvorila.

Djevojčica se, ko i sve druge, voljela igrati lutkama. Voljela je i crtati. Al najviše je voljela svojim lutkama šivati. Vreća šarenih krpica, nečiji otpad od kojih je mogla svojim lutkama sašiti haljine, bio je najbolji poklon. Kad je narasla šivala je na maminoj staroj mašini sebi i prijateljicama. Nije još bilo shopping centara ni velikog izbora.

Na duge pruge

Ljetna garderoba nezamisliva je bez plavo-bijelih prugica. Ženska, muška, dječja ... mornarske prugice pašu svima u svim kombinacijama i varijantama.

Cijeli prošli tjedan vrtila mi se u glavi “... I know that i’ll find your Lighthouse …”, od kad sam na fejsu ulovila snimku naše Nine na Eurosongu ...

Bez obzira smatrate li Valentinovo za još jedan iskomercijalizirani zapadnjački praznik, ili je to za Vas dan koji posvećujete ljubavi, uvijek je lijepo onome koga ste srcem odabrali pokazati svoje osjećaje.

O maloj crnoj haljini već se puno pisalo, ali ne škodi ponoviti gradivo, pogotovo kad se radi o tako važnom odjevnom komadu, nužnom za potpunu garderobu svake žene.

Zadnjih sam dana istraživala naše stare običaje da se pripremim za doček Nove godine i tek sam sad skužila kolko sam toga svih ovih godina radila krivo!

Retromanija

Stilovi odijevanja uvijek se iznova vraćaju u prošlost tražeći inspiraciju u dvadesetima, pedesetima, šezdesetima ili drugim “desetima”. Što Vama prvo pada na pamet kad se sjetite nekih razdoblja iz prošlosti?

S maskom ili bez maske?

Obožavam vrijeme maškara i karnevala, vrijeme kad je sve dozvoljeno. Kad paradoksalno, pod maskama pokažemo svoje pravo lice.

Prve zrake ranoproljetnog sunca bude uspavanu prirodu i mame nas da izađemo, prošećemo šumom, udahnemo svježi zrak i sunčevu toplinu.

Idealnu ljubav svi u životu tražimo. Oni sretni uspiju pronaći svoju idealnu ljubav, manje sretni je pronađu ali izgube, a oni nesretni je nikad ni ne nađu.

Na izboru za Miss Međimurja djevojke zablistale u Kookabee kreacijama

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem