Grickajte s užitkom hrskave pileće štapiće iz pećnice

Grickajte s užitkom hrskave pileće štapiće iz pećnice

Hrskavi pileći štapići izvrstan su comfort food, praktična grickalica, ali i brzinski ručak koji vole sve generacije.

Pileće štapiće poslužite uz gomilu prženih krumpirića i brze domaće umake. Možete odabrati klasičnu mješavinu ketchupa i majoneze, kombinirati grčki jogurt ili kiselo vrhnje sa začinima ili se odlučiti za ljutkasti umak od rajčice.

Ne zaboravite i na neodoljive kombinacije senfa i meda, kao i na bogate dipove od sira.

Sastojci:

- 200 g krušnih mrvica

- 170 g majoneze

- 2 žlice brašna

- 1 veliko jaje

- 900 pilećih prsa bez kostiju

VIŠE FINIH RECEPATA!!!

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje, rasporedite krušne mrvice i pecite ih 3 - 4 minute, dok ne poprime zlatnu boju. Ostavite mrvice sa strane da se ohlade.

2. Pomiješajte majonezu, brašno i jaje.

3. Pileća prsa narežite na filete, lagan posolite i umočite u pripremljenu smjesu.

4. Potom svaki filet piletine uvaljajte u krušne mrvice i rasporedite po limu prekrivenom papirom za pečenje.

5. Dodano ih posolite. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 – 20 minuta.

Poslužite s prethodno pripremljenim umacima!

Izvor:Gastro_hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga

                                                               

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem