Kosa nakon ljeta

Kosa nakon ljeta

Nakon godišnjeg  odmora u moru i suncu, nastupa povratak svakodnevnici. Kako dobijemo predivan sjajan brončani  ten, za kosu to često ne možemo reći, jer ona ne izgleda baš tako. Jako sunce, more i vjetar značajno iscrpljuju kosu čineći je suhom, dehidriranom, neelastičnom, lako lomljivih vrhova i bez sjaja.

To nije nikakvo čudo jer štetne UV-zrake isušuju i najzdraviju kosu, morska sol otvara ljuskice keratina, a sunce posvjetljuje pigmente što značajno utječe i na boju kose. Stoga je po završetku ljeta važno obnoviti i njegovati kosu. 

VLASIŠTE KOSE

Ponekad  često zanemarujemo njegu vlasišta koja je jednako važna kao i njega kose. Nakon izlaganja suncu, vrlo je bitno tretirati i taj dio kože kao što to činimo s njezinim ostatkom. Klijentima treba osigurati njegu vlasišta kako bi se kosi vratilo zdravlje. Lijepa kosa uvijek počinje s lijepim vlasištem. No, suhi zrak može isušiti vlasište, smanjiti mu zaštitni sloj ulja i tako uzrokovati pojavu crvenila i svrbeži.  Poput kože tijela i koža vlasišta se obnavlja svakih 28 dana tako da se rješava mrtvih stanica, a pojavljuju se nove, zdrave stanice.

ŠIŠANJE

Većina frizera smatra da je šišanje i podšišavanje kose nakon ljeta najbolji način da se klijenti riješe oštećene kose. To je ujedno i jedini način da se kosi u potpunosti vrati zdrav izgled. Stoga nije na odmet preporučiti klijentu novi izgled za novo godišnje doba. Za one klijente koji dolaze s namjerom da obnove postojeću boju ili pramenove, a svoju dugu kosu nepopustljivo brane, poželjno im je preporučiti barem podšišavanje kako bi krajnji efekt bio mnogo bolji.

NJEGA

Kosu uvijek treba tretirati jednako kao i kožu. Nakon ljeta poželjno je jednom tjedno tretirati kosu:

  • proizvodima koji kosi vraćaju vlagu
  • aloa verom,
  • maskama i regeneratorima,
  • proizvodima za njegu kose u spreju koji se ne ispiru 
  • uljima koje zaglađuju ljuskice keratina i štite kosu od visokih temperatura
  • proizvodima obogaćenim keratinom i 
  • revitalizirajućim serumima.

Takvi proizvodi čine kosu čvršćom, jačom, snažnijom i sjajnijom.

 

Njega kose Tina

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem