Pranje kose

Pranje kose

Svi mi znamo oprati vlasište i kosu, neki peru svaki dan, neki jednom tjedno, neki u dva tjedna jednom ...

Različiti smo, pa tako imamo i različitu kosu i način pranja.
Pranje kose sastoji se od četiri dijela: predpranje, pranje, ispiranje i masaža vlasišta njegom. Kod predpranja kose skidamo svu prljaštvinu,masnoću,gel,lak, pjena,smog, nikotin i kojekakve bakterije koje smo pokupili u trgovinama, autobusu, čekaonicama ... Kod takvog pranja najčešče se ne pjeni šampon, zato je porebno ponoviti pranje kose.

Kod drugog pranja kose količina šampona stavlja se prema ostacima praljvštine i masnoće koje je ostalo na kosi, pri tome se vlasište i kosu treba trljati jagodicama prstiju, nikako noktima da se ne ošteti vlasište kose. Ispiranje kose vrlo je bitno jer ostaci šampona kosu čine hrapavom, nesjajnom,  iritira se vlasiše i nastaje preut. Uvije je dobro pročitati naputke proizvođača o primjeni šampona.

Masaža vlasišta vrši se uz njegu, preporučeno je staviti njegu na dužinu kose, ostaje nekoliko minuta, raščešlja se i također dobro ispire da kose ne ostane masna i bez sjaja.

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem