Paleo namaz od limuna ili LEMON CURD

Paleo namaz od limuna ili LEMON CURD

Ovaj mi je namaz već dugo golicao maštu, posebno u sezoni kad naša draga Maja s Pelješca nosi domaće neprskane limune pa nisam u stanju odoljeti a da ne kupim definitivno uvijek preveliku količinu, uvjerena kakao ću baš ovog vikenda isprobati onih nekoliko recepata s limunom na kojima piše  'obavezno probati'.


A onda se vikend posmakne i moji limuni u pravilu završe u čaju ili toploj limunadi. Ovog sam se puta bolje organizirala pa je prva runda neprskanih limuna završila u receptu kojeg godinama škicam no zbog poprilične količine šećera kojeg sadržava nekako je uvijek ispao iz redosljeda. No hvala paleo pokretu koji je izvukao kreativnost iz ljubitelja dobre hrane diljem svijeta pa se danas već gotovo svaki klasičan recept može pronaći u varijanti bez brašna ili šećera.Tako sam i ja svoj namaz od limuna izvukla sa stranice flavour&savour i na moje veliko zadovoljstvo cijeli je postupak bio gotov u nekih desetak minuta što ulazi u okvire prihvatljivog jer odavno više ne spremam ništa što traži više od 15 minuta.

Stvar je ultra jednostavna, potrebno je samo par sastojaka, i to:

3 jaja
1/4 šalice meda ( 80g )
ribana korica 2 neprskana limuna
1/4 šalice kokosovog ulja  ( ili maslaca )
1/3 šalice limunovog soka - originalan recept je 1/2 šalice


1) naribati koricu i ocijediti sok od limuna
2) u posudu s debljim dnom razbiti jaja, dodati med i koricu i neprestano miješajući mutilicom na laganoj vatri kuhati do kad se počne gusnuti
3) dodati limunov sok i kokosovo ulje
4) miješati još par minuta do kad se sasvim ne zgusne ( 3-4 minute )

eto...

Za prvi sam put smanjila količinu limunovog soka iako ću se drugi put sigurno držati recepta jer ovo je toliko fino i jednostavno da vjerojatno neće trebati proći mnogo vremena da ga radim opet.

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem