jUrnebes
Ovaj predobar recept vučem od onih davnih dana kad je još bijeli šećer bio svakodnevna namirnica no male su ga preinake pretvorile u finu, sočnu i zdraviju poslasticu ispečenu u prikladnom kalupu povodom predstojećeg Valentinova.
Pred nama je posljednja ovogodišnja radionica jestivih poklona. Izrađujući sitne kolačiće iz kategorije sirove hrane igramo se okusima i oblicima s desetak i više prirodnih aroma i preljeva.
Ovaj mi je namaz već dugo golicao maštu, posebno u sezoni kad naša draga Maja s Pelješca nosi domaće neprskane limune pa nisam u stanju odoljeti a da ne kupim definitivno uvijek preveliku količinu, uvjerena kakao ću baš ovog vikenda isprobati onih nekoliko recepata s limunom na kojima piše 'obavezno probati'.
Ovaj predobar recept vučem od onih davnih dana kad je još bijeli šećer bio svakodnevna namirnica no male su ga preinake pretvorile u finu, sočnu i zdraviju poslasticu ispečenu u prikladnom kalupu.
Vratimo se na paleo. Nakon što smo utvrdili da paleo nije mesna dijeta već svođenje prerađene hrane na minimum, krenimo korak dalje.
O paleu se piše, o njemu se priča, kako se čini paleo bi u skoroj budućnosti mogao postati stil života za nas mesojede. Makrobiotika se tu nikako ne uklapa, no zato LCHF drži red s paleom a količina sljedbenika svakim se danom sve više povećava. I beneficije takve prehrane sve su naglašenije.