jUrnebes

Keto čupavci

Evo sad jedan klasičan recept na malo drugačiji način. Koristimo u ovom receptu naš iskušani chia džem uz klasičan masni biskvit izrađen od kokosovog brašna i eritrita.

Tapioca rolice sa sirom

Ovaj brzinski bezglutenski recept preuzela sam s bloga SIMPLY RECIPES i mogu vam reći da mi je bio pravo otkriće, prije svega zbog njegove jednostavnosti ( utrpaš sve u blender, bzzz, bzzz i gotovo ), zatim zbog praktičnosti ( idealno za nositi sa sobom na put ili na posao ) i na kraju zbog ovisnosti koju razviješ prema njemu, jer kad jednom zagrizeš nema šanse da staneš do posljednjeg komada ...hehe....a baš volim takve:))

Iskoristite sezonu smokava i napravite ovaj jednostavan zdravi džem u 5 minuta od svega dva sastojka.

U originalnom receptu kolač se kuha na pari za što postoje parilice ili podloge za kuhanje na pari poput OVOG no kako nemaju svi uvjete za parenje postupak kuhanja u vodenoj kupelji jednako je efikasan. Ova je verzija zdravija ali ni najmanje tako vizualno atraktivna kao original stoga sam bila slobodna preuzeti fotografiju s Marthine stranice.

Jedan od jednostavnijih recepata za čiju je pripremu dovoljno petnaestak minuta, taman za izradu svježeg obroka za posao ili nakon posla.

Ovaj predobar recept vučem od onih davnih dana kad je još bijeli šećer bio svakodnevna namirnica no male su ga preinake pretvorile u finu, sočnu i zdraviju poslasticu ispečenu u prikladnom kalupu povodom predstojećeg Valentinova.

Pred nama je posljednja ovogodišnja radionica jestivih poklona. Izrađujući sitne kolačiće iz kategorije sirove hrane igramo se okusima i oblicima s desetak i više prirodnih aroma i preljeva.

Ovaj mi je namaz već dugo golicao maštu, posebno u sezoni kad naša draga Maja s Pelješca nosi domaće neprskane limune pa nisam u stanju odoljeti a da ne kupim definitivno uvijek preveliku količinu, uvjerena kakao ću baš ovog vikenda isprobati onih nekoliko recepata s limunom na kojima piše  'obavezno probati'.

Paleo priča ide dalje, evo i trećeg nastavka.

Ovaj predobar recept vučem od onih davnih dana kad je još bijeli šećer bio svakodnevna namirnica no male su ga preinake pretvorile u finu, sočnu i zdraviju poslasticu ispečenu u prikladnom kalupu.

Vratimo se na paleo. Nakon što smo utvrdili da paleo nije mesna dijeta već svođenje prerađene hrane na minimum, krenimo korak dalje.

PALEO - ukusna ljubavna priča

O paleu se piše, o njemu se priča, kako se čini paleo bi u skoroj budućnosti mogao postati stil života za nas mesojede. Makrobiotika se tu nikako ne uklapa, no zato LCHF drži red s paleom a količina sljedbenika svakim se danom sve više povećava. I beneficije takve prehrane sve su naglašenije.

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem