Alpha M praktični tehnološki savjeti

Dragi moji. Ušli smo i u šesnaestu godinu avanture koja se naziva ALPHA-M i novi izazovi stalno su pred nama. Svakim se danom sve više i više susrećem sa problemima koji Vas more i zadaju velike glavobolje u radu sa računalima. Izdvojio bih nekolicinu njih, te vam pokušao pomoći kako se lakše nositi sa njima.

Memorijske kartice za pohranu fotografija i podataka jako su jeftine.

Vrlo često se desi da Vam Internet preglednik “poludi”... da se otvaraju razne stranice koje niste ni tražili a kamoli da ih želite.


Želite se igrati na kvalitetnoj opremi a pritom biti nježni prema Vašem novčaniku?

White Shark: Jamstvo 2 g., odlične karakteristike i dizajn uz naglasak na kvaliteti:

Stolna računala dugo su već prisutna među nama i očekujte da će još jedno vrijeme biti tu. Brojne su prednosti i argumenti koji govore u prilog odabiru stolnog računala. Najvažnije je da predstavljaju, dugoročno, puno bolju investiciju, jača su, a popravci, izvan jamstva, puno su jeftiniji i isplativiji. Spomenut ću tek “manu” jednu - skuplja su od prijenosnih računala.

Danas sam pripremio posebno zanimljivu temu za Vas. Da bi priča bila još zanimljivija, reći ću Vam da se ovoj temi nikada ne može posvetiti dovoljno vremena ili prostora koliko zaslužuje. Naime, izrada sigurnosnih kopija je najvažnija zadaća svih nas u ovom digitalnom dobu. Zašto? Pitate se. Odgovor je vrlo jednostavan.

Pošast, strašna, je već neko vrijeme prisutna i krije se u bespućima računalnih i Internet mreža. Možda veća i jača nego ikad, iznimna prijetnja nadvila se nad Vas a da toga niste niti svjesni… ili tek prekasno toga postanete. Učinak koji ostavlja iza sebe ponekad je ravan katastrofi kada uzmemo u obzir da je sve oko nas digitalno.

Odmah na početku da Vam stavim osmijeh na lice :-)! U velikoj većini slučajeva sve podatke je moguće spasiti. Da bi to bilo moguće potrebno je ipak malo angažmana sa Vaše strane. Točnije rečeno, potrebno je da se uopće više ne angažirate po pitanju korištenja računala, tableta, mobitela, digitalnog fotoaparata tj. memorijske kartice od istog, USB sticka ili vanjskog diska.

Antivirusni program je važan i neophodan. Kratko i jasno. Pozornost koja mu se pridaje je premala i najčešće se svodi na korištenje nekih od besplatnih antivirusnih programa.

Održavanje računala

Ovu temu podijelio bih na dva dijela - održavanje prijenosnih računala i održavanje stolnih računala.

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem