
Knedle od šljiva
Priprema:
1. Krumpir ogulite i skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga i dobro izgnječite, dodajte maslac i promiješajte, pustite da se lagano ohladi.
2. Kada se krumpir lagano ohladio dodajte mu jaja, promiješajte i postepeno dodajte brašno, smjesu premjestite na stol i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
3. Šljive operite, izvadite im koštice i pospite ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.
4. Površinu pospite brašnom, tijesto razvaljajte na debljinu 1 cm i izrežite na veće kvadrate (da možete zamotati šljivu u njih).
5. Zamotajte šljivu u tijesto oblikujući okruglice.
6. U prokuhalu vodu ubacite okruglice i kuhajte dok ne isplivaju na površinu.
7. U tavu na ugrijano ulje dodajte krušne mrvice i lagano ih popržite. Po želji u mrvice možete dodati malo cimeta.
8. Servirajte okruglice od šljiva na tanjur ukrasite ih prženim krušnim mrvicama i poslužite (toplo ili hladno).
Sastojci:
Broj porcija: – 4+
1 žlica maslac, neslana
2 kom jaja
800 gkrumpir, bijeli
450 g pšenično brašno, bijelo
4 žlica ulje suncokretovo
100 g krušne mrvice
500 g šljiva
šećer, kristal
mljeveni cimet
Izvor: gastro.hr