Naslovna  /  Kolumne   /  Keto čupavci

Keto čupavci

POTREBNO:

Suhi sastojci:

  • 1 cup ( 100 g ) mljevenih badema
  • 1/4 cup ( 25 grama ) kokosovog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1/2 cup ( 80 grama ) eritrita + par kapi stevije

 

Mokri sastojci:

  • 3 velika jaja
  • 1/4 cup  ( 45 grama ) otopljenog maslaca
  • 1/4 cup( 60 g ) vrhnja ( koristila sam kokosovo )
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica vanili arome

CHIA DŽEM:

  • 1/2 kg jagoda ( ili bilo kojeg drugog voća )
  • 3-4 žlice bijelih chia sjemenki
  • javorov ili agavin sirup ili med,  prema ukusu

 

KOKOS u ljuskicama za uvaljati

 

 

IZRADA:

1. Od gornjih sastojaka napraviti chia džem; blendati voće u pire, zasladiti i dodati chia sjemenke. Staviti sa strane da odstoji najmanje pola sata

2. U posebnoj malo većoj posudi pomiješati suhe sastojke: mljevene bademe i kokosovo brašno, prašak za pecivo i sol.

3. Jaja umutiti s eritritom, dodati otopljeni maslac, vrhnje i jabučni ocat pa još malo mutiti. Taj se proces može izvesti u blenderu.

4. Mokre sastojke sipati u posudu sa suhima te sve zajedno dobro povezati pjenjačom.

5. Masu sipati u veoma mali silikonski kalup ( 20 x 20 cm ) ili metalni lim obložen  papirom za pečenje. Peći na 180 stupnjeva da dobije lijepu zlatnu boju. Ohladiti.

6. Hladan biskvit narezati u željene oblike pa ga umakati u džem i uvaljati u ljuskice kokosa. Chia džem se malo teže lovi za biskvit, ali uzevši u obzir da se radi o kvalitetnijoj slastici oprostit ćemo mu taj dio i malo se potruditi.

 

Dobar tek!

 

 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja