
Keto čupavci
POTREBNO:
Suhi sastojci:
- 1 cup ( 100 g ) mljevenih badema
- 1/4 cup ( 25 grama ) kokosovog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1/2 cup ( 80 grama ) eritrita + par kapi stevije
Mokri sastojci:
- 3 velika jaja
- 1/4 cup ( 45 grama ) otopljenog maslaca
- 1/4 cup( 60 g ) vrhnja ( koristila sam kokosovo )
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žlica vanili arome
CHIA DŽEM:
- 1/2 kg jagoda ( ili bilo kojeg drugog voća )
- 3-4 žlice bijelih chia sjemenki
- javorov ili agavin sirup ili med, prema ukusu
KOKOS u ljuskicama za uvaljati
IZRADA:
1. Od gornjih sastojaka napraviti chia džem; blendati voće u pire, zasladiti i dodati chia sjemenke. Staviti sa strane da odstoji najmanje pola sata
2. U posebnoj malo većoj posudi pomiješati suhe sastojke: mljevene bademe i kokosovo brašno, prašak za pecivo i sol.
3. Jaja umutiti s eritritom, dodati otopljeni maslac, vrhnje i jabučni ocat pa još malo mutiti. Taj se proces može izvesti u blenderu.
4. Mokre sastojke sipati u posudu sa suhima te sve zajedno dobro povezati pjenjačom.
5. Masu sipati u veoma mali silikonski kalup ( 20 x 20 cm ) ili metalni lim obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stupnjeva da dobije lijepu zlatnu boju. Ohladiti.
6. Hladan biskvit narezati u željene oblike pa ga umakati u džem i uvaljati u ljuskice kokosa. Chia džem se malo teže lovi za biskvit, ali uzevši u obzir da se radi o kvalitetnijoj slastici oprostit ćemo mu taj dio i malo se potruditi.
Dobar tek!
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!