Naslovna  /  Fina papica   /  Keksići od kikiriki maslaca koje ćete obožavati

Keksići od kikiriki maslaca koje ćete obožavati

 

Kikiriki maslac apsolutna je zvijezda ovog recepta jer se dodaje i u tijesto, a njime se keksići i pune. Najbolje je što ne moraš čekati da se potpuno ohlade, što je slučaj kod većine drugih keksića. Još ih tople umoči u šalicu mlijeka i uživaj u svakom zalogaju.

 

Sastojci za kekse:

  • 120 g kikiriki maslaca
  • 100 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera
  • 1 veliko jaje
  • 200 g brašna
  • ½ žličice sode
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

 

Sastojci za punjenje:

  • 250 g kikiriki maslaca
  • 60 g šećera u prahu

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Dva lima obloži papirom za pečenje.
  3. Pomiješaj kikiriki maslac sa šećerom u prahu.
  4. Glatku smjesu kojom ćete puniti kekse zarolaj u male kuglice i stavi u hladnjak.
  5. U velikoj posudi pomiješaj 120 g kikiriki maslaca, maslac i šećer i miksaj.
  6. Kad smjesa postane svjetlija i laganija, dodajjaje i ekstrakt vanilije.
  7. Na kraju dodaj i brašno, sodu i sol.
  8. Žličicom zagrabi tijesto i dlanovima ga rastanji u krug koji nalikuje na malu palačinku.
  9. Ubaci dobro rashlađeno punjenje i oblikuj kuglice.
  10. U malu posudicu uspi dodatni šećer i uvaljaj svaku kuglicu, a potom ih rasporedi po limu za pečenje s većim razmakom.
  11. Peci 12-15 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju s donje strane.  

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja