Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Kašalj kod djece i prirodni lijekovi

Kašalj kod djece i prirodni lijekovi

Međutim, hripavcu treba pridati više pažnje jer bolest može ostaviti trajna, neizlječiva oštećenja. Za borbu protiv hripavca raspolažemo biljem i jednostavnim homeopatskim sredstvima.
Hripavac možemo spriječiti, “otpuhnuti”, a teške napade skratiti i ublažiti, pazeći ujedno da iz oboljelog tijela odstranimo otrove koji nastaju pri svakoj zaraznoj bolesti: ospicama, šarlahu, gripi i drugim. Istodobno moramo paziti da organizam ne oslabi što bi moglo izazvati nove zarazne bolesti.

Stari narodni lijekovi protiv kašlja za djecu

Inhaliranje kamilicom

Uzmite veliku plastičnu posudu koja čvrsto i sigurno stoji, 50 g cvjetova kamilice, 2 litre ključale vode, ručnik za kupanje te rubac za glavu ili ručnik.

Stavite kamilicu u posudu pa je prelijte vrućom vodom. Stavite dijete na krilo i sjednite s njim ispred posude. Pokrijte maramom sebe i dijete tako da oboje udišete paru – ne ostavljajte dijete ni na trenutak samo! Dijete bi trebalo udisati kroz nos a izdisati na usta. Potom dijete ostavite 20 minuta u toploj sobi a oko glave mu stavite rubac ili ručnik. Inhalirati ga možete dvaput na dan.

Čaj protiv kašlja (za djecu stariju od 1 godine)

Ovaj domaći lijek je namjenjen za djecu ne mlađu od 1 godine starosti.

Uzmite po 10 g sjemena komorača, usitnjenog anisa i cvjetova sviječnjaka-divizme, te po 15 g cvjetova sljeza i trputca.

2 žličice mješavine prelijte s 2 dl vode, pokrijte i ostavite 10 minuta, procijedite te dajte djetetu da pije jednu šalicu triput na dan.

Miljeko s medom

U šalicu toplog mlijeka stavite žličicu meda pa kad se pojavi kašalj dajte djetetu svaku večer prije spavanja.

Izvor: zdravapriroda.com

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja