Naslovna  /  Sponzorirano   /  Kampanja #recimikakosi

Kampanja #recimikakosi

Želja nam je kroz ovu kampanju podići svijest javnosti o važnosti zaštite mentalnog zdravlja, kao i o potrebi edukacije o mentalnom zdravlju. Prvi i osnovni korak prema osvještavanju postojanja mentalnog zdravlja i upoznavanja s pojmom mentalne higijene, jest osvještavanje vlastitih emocija i nužnosti za razgovorom o njima. Događa se da često odrasli zbog užurbanog života i drugih obaveza, zanemaruju razgovor o emocijama sa svojom djecom, što u djeci ostavlja osjećaje tuge, frustracije i bezvrijednosti.

Sa željom da se ta problematika psihološke nestabilnosti djeteta približi općoj populaciji na aktualan i zanimljiv način te da se pritom u obzir uzmu najranjivije skupine koje u startu imaju predispozicije za odstupanja u psihološkom razvoju, nastala je ideja da se na zaštitnim maskicama za lice, kroz šest zanimljivih animiranih likova prikaže šest osnovnih emocija. Humanitarni karakter kampanje odražava izdvajanje 50% prihoda od prodaje maskica za nezbrinutu djecu.

Primarna vizija ove kampanje je podizanje svijesnosti u javnosti o važnosti mentalnog zdravlja, ovim putem kroz edukaciju o emocijama. Osvještavanje vlastitih emocija i razgovor o njima prvi je korak upoznavanja sa vlastitom mentalnom higijenom. Maskice roditeljima mogu služiti kao alat putem kojeg će razgovarati o emocijama sa svojom djecom.

Učenje o emocijama, odnosno o važnosti mentalne higijene također djeluje kao prevencija kasnijeg razvoja nekih od mentalnih bolesti, ali i kao prevencija odstupanja u psihološkom blagostanju.

Kao misiju ove kampanje vidimo osvještavanje problematike mentalnog zdravlja i važnost održavanja mentalne higijene, osobito kod ranjivih skupina poput nezbrinute djece. Osim osvještavanja, misija je prevencija oboljenja od mentalnih bolesti u dječjoj dobi putem edukacije o emocijama, nošenja s njima i isticanja važnosti razgovora o emocijama, pri čemu je fokus i odgovornost na roditeljima.

Izvor: Reci mi kako si

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja