Naslovna  /  Fina papica   /  Kako zamrznuti banane?

Kako zamrznuti banane?

 

Banane su među najvažnijim prehrambenim kulturama na Zemlji. Zdrav su izvor vlakana, kalija, vitamina B6, C vitamina te raznih drugih antioksidansa. Bogat izvor ugljikohidrata, a osim njih sadrže i šećere te škrob te imaju relativno nizak glikemijski indeks koji ovisi o njihovoj zrelosti. U nastavku teksta saznaj kako ih pravilno zamrznuti! 

 

Prvi korak – pripremi lim za pečenje.  

Prilikom zamrzivanja, banane nije dovoljno samo narezati i staviti u vrećicu te zatim u zamrzivač. Zašto je tomu tako? Zato što ne želiš da se svi komadići spoje nakon čega ćeš svako jutro prije pripreme smoothieja morati ih razdvajati. Ono što trebaš napraviti jest pripremiti lim za pečenje, na njega staviti masni papir te zatim narezati komadiće banane i poslagati ih ravnomjerno na lim za pečenje. 

 

Drugi korak – nasjeckaj banane.  

Nakon što pripremiš lim, vrijeme je za rezanje. Molimo, bez diskriminiranja, i ‘normalne’ i one smeđe banane su sasvim dobre. Sve što trebaš napraviti jest oguliti ih i nasjeckati na debljinu od pola centimetra do jednog centimetra. Jednom nasjeckane i poslagane, banane stavi u zamrzivač na pola sata. 
 

Treći korak – spremanje banana  

Nakon pola sata ili više izvadi lim iz zamrzivača i lopaticom lagano odvoji nasjeckane banane. Podijeli ih na porcije kakve ti trebaju, stavi ih u vrećicu za zamrzivanje, iz nje istisni zrak te ju zatvori i pohrani u zamrzivač.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja