Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Kako očistiti organizam od toksina i teških metala

Kako očistiti organizam od toksina i teških metala

Sve ove tegobe mogu biti posljedica gomilanja teških metala u organizmu. Jednostavne prirodne metode mogu vam pomoći da ih se riješite.

Otkud dolaze toksini

Toksine ne možete izbjeći zato što su svuda oko vas. Nažalost, svi smo mi toksični! Čak niti Eskimi i novorođenčad nisu izuzetak od ovog pravila. Greenpeace je nedavno proučavao uzorke krvi iz pupčanih vrpca beba rođenih u SAD-u.

Istraživanja su pokazala da preko pupčane vrpce majke na svoje bebe prenose toksine. Od majki na bebe bilo je preneseno oko 287 vrsta toksina, uključujući i živu. Toksini i teški metali zagađuju vodu, zrak i hranu.

Kozmetika i sredstva za osobnu higijenu, koja se koriste svakodnevno, puna su opasnih kemikalija. U tom kontekstu ne treba posebno spominjati niti cjepiva ni amalgamske plombe. Kada uđu u vaš organizam, teški metali se gomilaju u organima, tkivima i kostima.

Vaše tijelo ne može samo eliminirati teške metale i potrebna mu je dodatna pomoć. Iz organizma teške metale jedino mogu ukloniti kelati (agensi koji ih vežu na sebe).

Prirodni načini čišćenja organizma od toksina i teških metala

Postoje sintetički kelati uz pomoć kojih se otrovi mogu eliminirati iz organizma. Nažalost, oni nisu bezopasni za zdravlje i izazivaju brojne nuspojave. Ali, postoji i nekoliko sigurnih prirodnih načina kojima možete očistiti organizam od toksina i teških metala.

1. Zeolit

Ni uz najbolju volju čovjek se ne može uvijek kloniti baš svega što je štetno za zdravlje, pa je potreba za detoksikacijom u današnje vrijeme sve izraženija. Zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti apsorpcije otrova, zeolit je na glasu kao najbolji poznati detoksikator.

Za vrijeme černobilske katastrofe uspješno se koristio u svrhu sprečavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama. Prirodni je ionski izmjenjivač, pa učinkovito čisti organizam tako što iz tijela uzima pozitivno nabijene čestice toksina i vezuje ih unutar rešetkaste strukture.

Zeolit sa stopostotnom učinkovitošću čisti organizam od pogubnog utjecaja organskih i kemijskih toksina, prvenstveno od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, kroma i drugih. Njegovo svojstvo odličnog uklanjanja toksina posebno se dobro odražava na poboljšanje rada živčanog sustava. Zato je od izuzetne pomoći ljudima koji pate od Alzheimerove bolesti, autizma i demencije.

Na temelju brojnih kliničkih istraživanja provedenih diljem svijeta, utvrđeno je da zeolit uvelike olakšava neugodne nuspojave kemoterapije i zračenja – povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, te omogućava brži oporavak.

Kao moćan detoksikator, uklonit će nusprodukte kemoterapije i u kratkom roku sanirati posljedice poput gljivičnih oboljenja kože, sluznice i unutarnjih organa.

2. Klorofil

Klorofil je zeleni pigment koji sadrže zelene biljke – zeleno povrće, voće i alge. Klorofil ima mnoge dobrobiti za zdravlje, a posebno je poznat kao čistač organizma. To je zato što je klorofil jedan od najvažnijih kelata u prirodi.

Kelacija je proces vezivanja atoma teških metala na kompleksne organske spojeve i njihovog izbacivanja iz organizma. Sposobnost klorofila da veže i uklanja teške metale poput žive čini ga moćnim sredstvom za čišćenje organizma. Nakon uklanjanja amalgamskih plombi preporučuje se unos klorofila kako bi se uklonili tragovi žive u organizmu.

3. Zelena glina

Uz sunce, zrak i vodu, koji su osnovni elementi važni za život i obnovu, glina je jedna od najstarijih i najmoćnijih supstanci fizičkog obnavljanja. Mnoge su civilizacije prije nas vjerovale u moć gline. U drevnom Egiptu ljekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za liječenje, ali i za mumificiranje faraona.

Drevni Grci upotrebljavali su glinu za liječenje prijeloma – na frakturu bi stavili gipsane trake namazane glinenim blatom. Dioskorid je govorio o tome da glina posjeduje iznimne ljekovite moći. Smatrao je da glina ima “božansku inteligenciju” te sama pronalazi i liječi sve bolesti u tijelu.

Kupka sa zelenom glinom je vrlo jednostavna metoda čišćenja tijela od toksina i teških metala. U kadu napunjenu toplom vodom dodajte 2 šalice zelene gline. Provedite u takvoj kupki 20-ak minuta, a voda neka bude što toplija. Glina prodire kroz pore i izvlači iz organizma toksine i teške metale.

Izvadite amalgamske plombe

Alternativni liječnici odavno govore o štetnosti amalgamskih plombi, što potvrđuju i najnovija znanstvena istraživanja. Amalgamske plombe (ili crne plombe) sadrže spoj žive s drugim materijalima poput bakra, kositra, cinka. Smatra se da u kombinaciji s tim materijalima živa postaje “neaktivna”.

Međutim, analize su pokazale da osobe s amalgamskim plombama imaju 4 do 6  puta veću koncentraciju žive u svom dahu od osoba bez njih. Živa se može nakupljati u plućima, bubrezima, jetri i želucu te utjecati na njihov rad. Najopasnija je ako dospije u mozak jer je neurotoksična.

Stavljanje amalgamskih plombi u svijetu se više nikome ne preporučuje, a posebno ne trudnicama. Osobama s takvim plombama savjetuje se postupno vađenje plombi i zamjena drugima, napravljenima od sigurnijih materijala.

Je li čišćenje organizma od toksina opasno

Čišćenje organizma uz pomoć prirodnih kelata nije opasno. Kod vađenja živinih plombi zubar bi trebao biti izuzetno pažljiv jer se tijekom bušenja i vađenja mogu osloboditi velike količine žive. Nakon vađenja amalgamskih plombi preporučuje se čišćenje organizma od eventualnih tragova žive klorofilom ili drugim prirodnim kelatima.

Čišćenje organizma od toksina i teških metala jako je važno zato što oni mogu znatno ometati normalan rad organizma. Vremenom mogu dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih problema. Stoga, očistite organizam i osjetite život neopterećen toksinima i teškim metalima, koji su godinama štetili vašem tijelu!

Izvor:alternativa-za-vas

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja