Naslovna  /  Fina papica   /  Kako napraviti savršeni domaći čips?

Kako napraviti savršeni domaći čips?

 

Dobra hrskavost i svijetla, a ne zagorena boja krumpira postiže se dobrom pripremom prije samog prženja:

 

  • Krumpir treba narezati na tanke kriške bilo uz pomoć multipraktika ili noža za rezanje kupusa.
  • Zatim ga je potrebno blanširati u kipućoj vodi u kojoj je dodan ocat na 2 do 3 minute.
  • Sljedeći korak je cijeđenje krumpira i temeljito sušenje na kuhinjskom papiru.
  • Za izradu manje kaloričnog čipsa, umjesto prženja odlučite se za pečenje u pećnici.
  • Blanširane i osušene kriške krumpira začinite s malo ulja i obavezno sa solju te po želji s češnjakom u prahu, slatkom ili ljutom mljevenom paprikom i sitno sjeckanim ružmarinom.
  • Poredajte ga u jednom sloju na papir za pečenje i pecite na 200 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja