
Kako napraviti savršeni domaći čips?
Dobra hrskavost i svijetla, a ne zagorena boja krumpira postiže se dobrom pripremom prije samog prženja:
- Krumpir treba narezati na tanke kriške bilo uz pomoć multipraktika ili noža za rezanje kupusa.
- Zatim ga je potrebno blanširati u kipućoj vodi u kojoj je dodan ocat na 2 do 3 minute.
- Sljedeći korak je cijeđenje krumpira i temeljito sušenje na kuhinjskom papiru.
- Za izradu manje kaloričnog čipsa, umjesto prženja odlučite se za pečenje u pećnici.
- Blanširane i osušene kriške krumpira začinite s malo ulja i obavezno sa solju te po želji s češnjakom u prahu, slatkom ili ljutom mljevenom paprikom i sitno sjeckanim ružmarinom.
- Poredajte ga u jednom sloju na papir za pečenje i pecite na 200 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share