Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Kako izbjeliti zube prirodnim putem?

Kako izbjeliti zube prirodnim putem?

Ovaj način je stari, provjereni, jeftini i dostupni. Mnogi ljudi koji su koristili aktivni ugljen za izbeljivanje zubi, potvrdili su efikasnost i jednostavnost ove procedure. Pozitivni rezultati su vidljivi već posle prve upotrebe. Ako se čišćenje provodi regularno, može se postići odličan rezultat.

Kako izbijeliti zube

Također, treba napomenuti, da za razliku od drugih popularnih i neprofesionalnih sredstava za izbeljivanje zubi, aktivni ugljen nema negativnih posljedica u vidu upala desni i oštećenja zubne cakline.

Kako izbijeliti zube aktivnim ugljem.

1. Izdrobiti 2 tablete aktivnog ugljena u manjoj količini vode.
2. Nekoliko kapi vode kapnite u staklenu ili keramičku posudu i dodajte u nju izdrobljeni ugljen.
3. U dobijenu smjesu umočite četkicu i perite zube dvije minute.
4. Isperite usta i ponovite proceduru.

Pokušajte pažljivo ukloniti sve tragove ugljena iz međuzubnog prostora.
Aktivni ugljen nema okusa, pa možete jednostavno žvakati tabletu, a poslije oprati zube pomoću četkice i paste. Također, možete usitnjeni ugljen staviti na pastu za zube i tom smjesom oprati zube.

Aktivni ugljen ima blago abrazivno djelovanje i već poslije trećeg puta osjetit ćete kako vaši zubi škripe, očisćeni od otpornih naslaga, koje se ne mogu ukloniti prilikom uobičajenog četkanja. Ovim načinom postići ćete sličan efekat kao poslije profesionalnog čišćenja zuba od naslaga i kamenca kod stomatologa.

Proceduru izbeljivanja zubiju aktivnim ugljenom treba provoditi jednom u 7-10 dana (to zavisi od stanja vaše zubne cakline i osetljivosti zubi).

Izvor: zdravapriroda.com

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja