Naslovna  /  Fina papica   /  Kako ispeći savršeno hrskavu slaninu u pećnici?

Kako ispeći savršeno hrskavu slaninu u pećnici?

Više je razloga zašto slanina ne ispada hrskava i sočna nakon pečenja, a da biste izbjegli sve zamke i na tanjuru poslužili veličanstveni obrok, donosimo vam trik kako ispeći savršenu slaninu u pećnici.

Što vam je sve potrebno?

Slanina
Aluminijska folija
Pleh i rešetka za pečenje
Papirnati ručnici

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.

2. Uzmite malo dublji pleh i na dno stavite aluminijsku foliju, pa preko stavite rešetku za pečenje. Rešetka će omogućiti slanini da se lijepo ispeće i da ne pliva u svojoj masnoći. Ukoliko nemate rešetku, trake posložite direktno na foliju, samo će te tijekom pečenja jednom morati nakratko izvaditi zdjelu jer će se masnoća odvojiti i trebate ju ukloniti.

3.Trake slanine rasporedite po rešetki, samo pazite da se ne dodiruju. Pecite na donjoj trećini pećnice oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Točno vrijeme pečenja ovisi o debljini slanine i volite li hrskaviju ili ne. Prvi put provjetite hrskavost nakon 12 minuta.

4. Slaninu prebacite na tanjur odložen papirnatim ručnicima kako bi se ocijedio višak masnoće.

Ovaj način pripreme ima još jednu prednost – kada se masnoća ohladi, samo zgužvajte aluminijumsku foliju i bacite je.

Svi znaju da pečena slanina treba biti povremena poslastica pa u tim trenucima nemojte škrtariti i kupite dobar komad. Inače i to može biti razlog neuspjelog pečenja.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja