Naslovna  /  Fina papica   /  Kakav spoj: Gratinirani krumpir s tikvicama

Kakav spoj: Gratinirani krumpir s tikvicama

Ako ste u nedoumici što pripremiti za ručak ili večeru, svakako probajte gratinirani krumpir s tikvicama koji može biti odličan prilog, ali i samostalno jelo uz koje je dovoljna tek osvježavajuća salata.

Ovo je još jedan dokaz da su jednostavne stvari često i najbolje. Krumpir, tikvice, sir, rajčica, vrhnje za kuhanje, malo ulja i začina i evo sjajne večere ili ručka.

Potrebno vam je:

– 1000 g tikvica

– 500 g mladog krumpira

– 500 g rajčica

– 150 g goude

– 2 dl vrhnja za kuhanje

– 2 žlica krušnih mrvica

– bosiljak

– peršin

– 2 žlice oštrog brašna

– sol

– 2 žlice ulja

Priprema:

1. Kuhajte krumpir u kori i oguljenog ga nasjeckajte na tanke ploške. Oguljene tikvice narežite po dužini, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju s obiju strana.

2. Oguljene rajčice sitno nasjeckane, pirjajte pa nakon 15-ak minuta dodajte krušne mrvice, nasjeckani peršin, bosiljak i sol. Na nauljeno dno posude za pečenje stavite malo umaka od rajčica.

3. Slažite red prženih tikvica pa red krumpira, dok sve ne potrošite. Pritom svaki red prelijte pirjanim rajčicama. Završite redom prženih tikvica. Zalijte umakom od vrhnja, naribanog sira i soli te zapecite u pećnici 15-ak minuta na 160°C.

Dobar tek!

Izvor: Gastro_hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja