• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Juneći gulaš na starinski

Juneći gulaš na starinski

Vrijeme priipreme: do 90 min

BROJ PORCIJA: -4+

Sastojci:

800 g junetine
2 žlice senfa

100 ml ulja, maslinovo
3 režanja češnjaka
1 grančica ružmarina
4 kom mrkve, crvene
sol
1 kom peršinovog korijena
1 kom luka ,crvenog
mješavina suhih začina

1 žličica papara
1 šalica vina, crveno stolno
500 ml vode
1 žlica rajčice, ukuhane
3 kom suhih šljiva
2 lista lovora
400 g tjestenine s jajima

Priprema:

1. Narežite junetinu pa je začinite solju i premažite senfom. Stavite je u lonac. Narežite češnjak, dodajte ružmarin i prelijte s malo ulja pa u tome marinirajte meso. Poklopite i ostavite da odstoji sat vremena u hladnjaku.

2. Narežite mrkvu, luk i korijen peršina. Na procijeđenom ulju u kojem je stajalo meso prepržite meso, izvadite ga iz tave pa dodajte luk i češnjak te ostalo povrće.

3. Nakon deset minuta vratite meso te zalijte vinom i vodom. Kuhajte sat vremena.

4. Nakon toga dodajte koncentrat rajčice koji ste razmutili u malo vode pa dodajte šljive i lovorove listove. Dodajte još malo soli, papra i mješavinu začina pa izvadite meso i malo propasirajte povrće. Sve pomiješajte i umiješajte tjesteninu.

Izvor: gastro.24sata.hr

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja