Naslovna  /  Fina papica   /  Juneći gulaš na starinski

Juneći gulaš na starinski

Vrijeme priipreme: do 90 min

BROJ PORCIJA: -4+

Sastojci:

  • 800 g junetine
  • 2 žlice senfa
  • 100 ml ulja, maslinovo
  • 3 režanja češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 4 kom mrkve, crvene
  • sol
  • 1 kom peršinovog korijena
  • 1 kom luka ,crvenog
  • mješavina suhih začina
  • 1 žličica papara
  • 1 šalica vina, crveno stolno
  • 500 ml vode
  • 1 žlica rajčice, ukuhane
  • 3 kom suhih šljiva
  • 2 lista lovora
  • 400 g tjestenine s jajima

Priprema:

1. Narežite junetinu pa je začinite solju i premažite senfom. Stavite je u lonac. Narežite češnjak, dodajte ružmarin i prelijte s malo ulja pa u tome marinirajte meso. Poklopite i ostavite da odstoji sat vremena u hladnjaku.

2. Narežite mrkvu, luk i korijen peršina. Na procijeđenom ulju u kojem je stajalo meso prepržite meso, izvadite ga iz tave pa dodajte luk i češnjak te ostalo povrće.

3. Nakon deset minuta vratite meso te zalijte vinom i vodom. Kuhajte sat vremena.

4. Nakon toga dodajte koncentrat rajčice koji ste razmutili u malo vode pa dodajte šljive i lovorove listove. Dodajte još malo soli, papra i mješavinu začina pa izvadite meso i malo propasirajte povrće. Sve pomiješajte i umiješajte tjesteninu.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja