
Juneći gulaš na starinski
Vrijeme priipreme: do 90 min
BROJ PORCIJA: -4+
Sastojci:
- 800 g junetine
- 2 žlice senfa
- 100 ml ulja, maslinovo
- 3 režanja češnjaka
- 1 grančica ružmarina
- 4 kom mrkve, crvene
- sol
- 1 kom peršinovog korijena
- 1 kom luka ,crvenog
- mješavina suhih začina
- 1 žličica papara
- 1 šalica vina, crveno stolno
- 500 ml vode
- 1 žlica rajčice, ukuhane
- 3 kom suhih šljiva
- 2 lista lovora
- 400 g tjestenine s jajima
Priprema:
1. Narežite junetinu pa je začinite solju i premažite senfom. Stavite je u lonac. Narežite češnjak, dodajte ružmarin i prelijte s malo ulja pa u tome marinirajte meso. Poklopite i ostavite da odstoji sat vremena u hladnjaku.
2. Narežite mrkvu, luk i korijen peršina. Na procijeđenom ulju u kojem je stajalo meso prepržite meso, izvadite ga iz tave pa dodajte luk i češnjak te ostalo povrće.
3. Nakon deset minuta vratite meso te zalijte vinom i vodom. Kuhajte sat vremena.
4. Nakon toga dodajte koncentrat rajčice koji ste razmutili u malo vode pa dodajte šljive i lovorove listove. Dodajte još malo soli, papra i mješavinu začina pa izvadite meso i malo propasirajte povrće. Sve pomiješajte i umiješajte tjesteninu.
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!