Naslovna  /  Fina papica   /  Juha od mrkve i buče u samo dva jednostavna koraka

Juha od mrkve i buče u samo dva jednostavna koraka

Nakon dijagnoze, morala sam početi shvaćati prehranu kao bitnu stavku u životu, a ne samo nešto što ti dođe usput. U tom periodu prilagodbe na novi život i nove prehrambene navike, otkrila sam da su juhe jako bitne pa ih tako nastojim jesti i do dva puta dnevno.

Najdraže su mi one od povrća koje ranije nisam nikada jela jer ih nisam znala skuhati te sam mislila da su krem juhe samo one od gljiva te da je za njihovu pripremu potrebno ne znam kakvo kulinarsko znanje. Da vas razuvjerim, uopće nije takvo. Meni najdraža, koju sam otkrila neki dan kada sam pokušavala napraviti jedan povrtni mix, je juha od mrkve i buče. Postupak je izrazito lagan.

Priprema:

  • Ogulite mrkvu i stavite je kuhati u vodu koju ste prethodno malo posolili. Nakon jedno 5 minuta dodate još i buču jer je njoj potrebno manje vremena da se skuha. Nakon jedno 15 minuta kuhanja, vilicom probate da li je povrće kuhano.
  • Maknete s vatre te u posudu stavite kuhano povrće s malo vode u kojoj se povrće kuhalo. Izmiksajte štapnim mikserom, blenderom ili nekim trećim kućnim pomagalom koje vam je pri ruci.  Dobit ćete gustu tekućinu u koju dodate još malo vode u kojoj se povrće kuhalo. Posolite i dodajte malo kurkume.

Dobar vam tek!

Izvor: gastro.24sata.hr

Tekst / fotografija: Petra Terner

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja