Naslovna  /  Fina papica   /  Juha od bundeve

Juha od bundeve

Sastojci:

  •     1000 g bundeve
  •     1 l povrtnog temeljaca
  •     1 kom crvenog luka
  •     muškatni oraščić
  •     sol,  papar
  •     1.5 žlica maslinovog ulja
  •     0.5 žlice bučinog ulja
  •     list bosiljka, sušeni timijan
  •     origano, kadulja
  •     1 kom čili papričice
  •     1 žlica  kiselog vrhnja (20% masti)

Priprema:

1. Bundevu ogulite, odstranite joj koštice pa ju narežite na kockice. Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na maslinovom ulju, dodajte kockice bundeve, kratko popržite pa podlijte povrtnim temeljcem. Začinite sa soli i paprom. Dodajte začine po želji (timijan, bosiljak, origano, kadulju, chilli papričicu).

2. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 min, dok bundeva ne omekša.

3. Štapnim mikserom miksajte bundevu dok ne dobijete glatku smijesu, vratite na vatru i kuhajte još 5 min da se sastojci prožmu.

4. Pri serviranju juhu pospite s malo bučinog ulja i pečenim bučinim košticama, po želji možete dodati malo kiselog vrhnja.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja