
Jesenski cheesecake sa šljivama
Među apsolutnim hitovima jesenskog stola vjerujemo da će se pronaći ovaj cheesecake sa šljivama.
Sastojci za tijesto:
- 150 g oštrog brašna
- 100 g glatkog brašna
- 50 g mljevenih badema
- 80 g šećera
- 150 g maslaca
- žličica praška za pecivo
- 2 žumanjka
Nadjev:
- 250 g posnog sira
- 100 g kiselog vrhnja
- 90 g šećera
- žličica ekstrakta vanilije
- sok pola limuna
- 2 bjelanjka
- 300 g šljiva
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 celzijevih stupnjeva.
- Prosijati glatko i oštro brašno pa ga pomiješati s praškom za pecivo.
- Dodati šećer, mljevene bademe, ohlađeni maslac narezan na listiće i žumanjke.
- Umijesiti tijesto, formirati u kuglu, zamotati u prijanjajuću prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 30 minuta.
- Očistiti i prerezati šljive.
- Izmiješati sir s vrhnjem, šećerom, limunovim sokom i vanilijom.
- Okrugli kalup obložiti papirom za pečenje.
- Obložiti ga razvaljanim tijestom po dnu i rubovima i izbosti da vilicom.
- Peći tijesto oko 8 minuta.
- Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka pa ga lagano umiješati u smjesu od sira.
- Izvaditi tijesto iz pećnice, izliti po njemu nadjev pa utisnuti polovice šljiva.
- Vratiti pitu u pećnicu i peći još oko 35 minuta.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share