Naslovna  /  Fina papica   /  Jesenski cheesecake sa šljivama

Jesenski cheesecake sa šljivama

 

Među apsolutnim hitovima jesenskog stola vjerujemo da će se pronaći ovaj cheesecake sa šljivama.

Sastojci za tijesto:

  • 150 g oštrog brašna
  • 100 g glatkog brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 80 g šećera
  • 150 g maslaca
  • žličica praška za pecivo
  • 2 žumanjka

 

Nadjev:

  • 250 g posnog sira
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 90 g šećera
  • žličica ekstrakta vanilije
  • sok pola limuna
  • 2 bjelanjka 
  • 300 g šljiva

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 celzijevih stupnjeva.
  2. Prosijati glatko i oštro brašno pa ga pomiješati s praškom za pecivo.
  3. Dodati šećer, mljevene bademe, ohlađeni maslac narezan na listiće i žumanjke.
  4. Umijesiti tijesto, formirati u kuglu, zamotati u prijanjajuću prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 30 minuta.
  5. Očistiti i prerezati šljive.
  6. Izmiješati sir s vrhnjem, šećerom, limunovim sokom i vanilijom.
  7. Okrugli kalup obložiti papirom za pečenje.
  8. Obložiti ga razvaljanim tijestom po dnu i rubovima i izbosti da vilicom.
  9. Peći tijesto oko 8 minuta.
  10. Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka pa ga lagano umiješati u smjesu od sira.
  11. Izvaditi tijesto iz pećnice, izliti po njemu nadjev pa utisnuti polovice šljiva.
  12. Vratiti pitu u pećnicu i peći još oko 35 minuta.

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                        

                                                           

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja