
Jesenski cheesecake od bundeve i čokolade
Sastojci:
Za koru:
- zdrobljenih 3 žlice šećera
- 2 šalice Oreo keksa,
- 3 žlice maslaca, otopljenog
Za nadjev od bundeve:
- 1 i 1/4 šalice slatkog vrhnja
- 1 žličica Pumpkin Space
- 400 g pirea od bundeve
- 1 pakiranje (11 g) želatine
- 100 g krem sira omekšalog
- 1/2 žličice soli
- 3/4 šalice šećera
Za nadjev od sira:
- 1 žličica soka od limuna
- 1/4 šalice kiselog vrhnja
- 1 šalica slatkog vrhnja
- 225 g krem sira, omekšanog
- 1 šalica šećera u prahu
- Prstohvat soli
Za preljev:
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 šalica tamne čokolade
- Šlag Za posluživanje
Priprema:
- Napraviti preljev od čokolade. Na kokosom ulju otopiti čokoladu. Ostaviti da se malo ohladi te preliti preko torte.
- Smjesu rasporedite po ohlađenom nadjevu od bundeve. Hladiti oko 2 sata.
- Uliti punjenje na ohlađenu koru. Hladiti najmanje 2 sata. Dok se hladi, napraviti nadjev od sira.
- U većoj zdjeli pomiješaj pire od bundeve, krem sir, začine, sol i želatinu i miksati dok smjesa ne postane glatka.
- Ostaviti da se potpuno ohladi. Dok se kora hladi, napravi smjesu od bundeve.
- Zajedno pomiješati zdrobljene kekse, šećer i maslac.
- Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva.
- Premazati kalup za pečenje (20 cm) maslacem.
- Smjesu ravnomjerno utisnuti u kalup te peći oko 10 do 12 minuta.
- Napraviti želatinu prema uputi na pakiranju.
- U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje i šećer (miksati dok vrhovi ne postanu čvrsti). Polovicu šlaga umiješati u smjesu od bundeve, a zatim nježno pomiješati ostatak šlaga.
- U velikoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje, krem sir, kiselo vrhnje, šećer u prahu, limunov sok i sol (dok ne postane čvrsta).
- Izvaditi tortu i prebaciti je na pladanj.
- Staviti u hladnjaka najmanje pola sata. Kada se ohladi tortu po želji ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.
Izvor: gastro.24sata.hr/
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share