Naslovna  /  Fina papica   /  Jesenski cheesecake od bundeve i čokolade

Jesenski cheesecake od bundeve i čokolade

 

 

Sastojci:

Za koru:

  • zdrobljenih 3 žlice šećera
  • 2 šalice Oreo keksa,
  • 3 žlice maslaca, otopljenog  

 

Za nadjev od bundeve: 

 

  • 1 i 1/4 šalice slatkog vrhnja
  • 1 žličica Pumpkin Space
  • 400 g pirea od bundeve
  • 1 pakiranje (11 g) želatine
  • 100 g krem sira omekšalog
  • 1/2 žličice soli
  • 3/4 šalice šećera

 

 Za nadjev od sira:

  • 1 žličica soka od limuna
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 1 šalica slatkog vrhnja
  • 225 g krem sira, omekšanog
  • 1 šalica šećera u prahu
  •  Prstohvat soli

 

Za preljev:

  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 šalica tamne čokolade
  • Šlag Za posluživanje  

 

 

Priprema:

 

  1. Napraviti preljev od čokolade. Na kokosom ulju otopiti čokoladu. Ostaviti da se malo ohladi te preliti preko torte.
  2. Smjesu rasporedite po ohlađenom nadjevu od bundeve. Hladiti oko 2 sata.
  3. Uliti punjenje na ohlađenu koru. Hladiti najmanje 2 sata. Dok se hladi, napraviti nadjev od sira.
  4. U većoj zdjeli pomiješaj pire od bundeve, krem sir, začine, sol i želatinu i miksati dok smjesa ne postane glatka.
  5. Ostaviti da se potpuno ohladi. Dok se kora hladi, napravi smjesu od bundeve.
  6. Zajedno pomiješati zdrobljene kekse, šećer i maslac.
  7. Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva.
  8. Premazati kalup za pečenje (20 cm) maslacem.
  9. Smjesu ravnomjerno utisnuti u kalup te peći oko 10 do 12 minuta. 
  10. Napraviti želatinu prema uputi na pakiranju.
  11. U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje i šećer (miksati dok vrhovi ne postanu čvrsti). Polovicu šlaga umiješati u smjesu od bundeve, a zatim nježno pomiješati ostatak šlaga. 
  12. U velikoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje, krem sir, kiselo vrhnje, šećer u prahu, limunov sok i sol (dok ne postane čvrsta).
  13. Izvaditi tortu i prebaciti je na pladanj. 
  14. Staviti u hladnjaka najmanje pola sata. Kada se ohladi tortu po želji ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem. 

 

Izvor: gastro.24sata.hr/

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja